MonPlaneta
El Govern aprova el Programa de l’Estratègia Marítima de Catalunya
Elsa Artadi i Damià Calvet
Elsa Artadi i Damià Calvet | Govern

!--akiadsense-->

El Govern ha aprovat aquest dimarts un Programa que permetrà dur a terme la implementació de la recent adoptada Estratègia Marítima de Catalunya 2030. Segons ha explicat la portaveu del Govern, Elsa Artadi, en roda de premsa posterior a la reunió del Consell Executiu de cada dimarts, el Programa té una durada de tres anys per tal que pugui cobrir el període del seu primer Pla Multianual 2018-2021. El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, conjuntament amb els diferents actors implicats, està treballant ja en el desenvolupament de diversos dels Objectius Estratègics, com el reconeixement de la dona en l’àmbit marítim, on ja s’ha constituït l’Associació Catalana de la Dona del Mar, o la millora de la competitivitat del sector pesquer introduint models socioeconòmics en el marc dels plans de gestió de la pesca professional, l’impuls d’iniciatives adreçades a millorar la qualitat o la identificació i presentació del producte pesquer.

Altres línies que ha destacat Artadi són l’estudi i l’avaluació del potencial de desenvolupament de la biotecnologia marina com a sector emergent dins de l’economia blava, i també diverses línies estratègiques que tenen com a finalitat l’apropament del mar i les activitats marítimes als ciutadans mitjançant la divulgació del patrimoni cultural, o la promoció de l’educació sobre el medi marí en totes les seves vessants. Així mateix, la Direcció General de Pesca i Afers Marítims ha començat a atorgar distintius que permeten reconèixer el paper d’alguns dels projectes ja en curs o finalitzats que contribueixen a la implementació de l’Estratègia Marítima de Catalunya (EMC) que es reconeix com un projecte de Govern i de país.

Els primers distintius es van atorgar el passat mes de novembre a projectes vinculats amb els dos Grups d’Acció Local Pesquer (GALP) que hi ha a Catalunya, Mar de l’Ebre i Costa Brava, i que prenen especial rellevància com a vectors de desenvolupament de l’economia blava a escala local, i properament es farà una jornada de lliurament a projectes del sector de la comercialització. L’Administració continuarà lliurant aquests distintius a totes aquelles iniciatives que contribueixin a la implementació de les 89 Línies Estratègiques d’Actuació (LEAS) de l’EMC.

El primer balanç de la implementació de l’Estratègia i els seus resultats es presentaran durant el mes de juny coincidint amb el primer any des de la seva aprovació. La Direcció General de Pesca i Afers Marítims hi està treballant en col·laboració amb la resta de departaments implicats. També en el marc de l’Estratègia Marítima, s’està desenvolupant la seva governança a través del Consell Català de Cogestió Marítima a partir d’un ampli procés participatiu dels agents sectorials, administracions, món científic i entitats del Tercer Sector, dissenyat conjuntament amb la Direcció General de Participació Ciutadana del Departament d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa