MonPlaneta
La Generalitat prepara el pla Infocat de protecció contra incendis a l’estiu
Instantània de la reunió per parlar del pla Infocat
Instantània de la reunió per parlar del pla Infocat | Generalitat de Catalunya

!--akiadsense-->

El director dels Serveis Territorials d’Interior, Albert Ballesta, ha encapçalat la reunió per analitzar, abans de la campanya d’estiu, l’estat del pla especial d’emergències per incendis forestals, Infocat. A la reunió que s’ha celebrat a l’erdifici de la Generalitat a Girona, també hi han participat el cap de la Regió Policial de Girona, el comissari Josep Milan; el cap de la Regió d’Emergències de Girona, Antoni Rifà; la cap del SEM a Girona, Anna Fonquerni, i el cap dels Agents Rurals a Girona, Ignasi de Dalmases.

Durant la reunió s’han analitzat les zones de risc, els mitjans, els recursos i les infraestructures per fer front a possibles casos d’emergència i també els protocols de coordinació entre els diferents actors. Respecte els efectius humans, els Bombers podran comptar amb 45 efectius més que s’han incorporat al cos recentment. Un dels temes que s’ha posat de manifest és que venim d’una època de sequera i que és important no baixar la guàrdia malgrat les pluges d’aquesta primavera i malgrat que les previsions a llarg termini apunten que semblaria que el proper estiu serà mes plujós que el normal, ja que a la zona de la conca Mediterrània tenen una fiabilitat baixa per la seva idiosincràsia climatològica.

Durant la reunió s’ha parlat també de la campanya engegada per a l’execució de les franges de protecció contra incendis, que determinen els tallafocs que s’han d’obrir i mantenir al voltant dels nuclis de població, urbanitzacions, edificacions i instal·lacions aïllades per mitigar l’acció del foc i facilitar les feines d’extinció. També ajuden a prevenir que un incendi dins una zona urbana avanci cap a una zona forestal.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa