MonPlaneta
La Generalitat inspeccionarà 679 establiments d’incidència ambiental potencialment elevada
Granja de porcs | Flickr

!--akiadsense-->

El Departament de Territori i Sostenibilitat ha aprovat el nou Pla d’inspecció ambiental integrada per al període 2020-2022, que s’implementarà mitjançant programes anuals d’inspecció. De fet, ja ha quedat aprovat, en paral.lel, el Programa d’inspecció ambiental integrada per a l’any 2020. El nou Pla s’ha elaborat prenent en consideració l’experiència assolida al llarg de la implementació dels plans anteriors –2014-2016 i 2017-2019- en el marc dels quals s’han realitzat més de 3.600 actuacions d’inspecció ambiental. Així mateix, manté la coherència amb les polítiques europees. El Pla cobreix el seguiment i vigilància ambiental de 1.543 establiments, tots els autoritzats a Catalunya que es classifiquen segons la normativa de prevenció i control ambiental com de potencialment alta incidència ambiental.

En virtut del programa d’inspecció ambiental per a l’any 2020, la Generalitat inspeccionarà 679 establiments classificats en quatre grups d’activitats: industrials/energètiques (241), activitats de gestió de residus (80), dipòsits controlats de residus (17), i grans explotacions ramaderes (341). Les inspeccions permetran comprovar el grau de compliment de les prescripcions i les determinacions fixades en les autoritzacions ambientals dels establiments seleccionats. Els criteris per seleccionar-los es fonamenten en una avaluació del seu risc, prenent en consideració els nivells i tipus d’emissions, la sensibilitat del medi local, el risc d’accident, l’historial de compliment de l’autorització, i la participació en el sistema de gestió ambiental EMAS.

Algunes de les inspeccions que es realitzaran seran no programades, per verificar el cessament d’activitats, investigar denúncies, accidents i incidents o per comprovar la correcció dels incompliments declarats en inspeccions programades anteriors. Entre els anys 2014 i 2019 s’han executat més de 3.600 inspeccions ambientals integrades. Els informes són públics, amb les úniques limitacions contingudes en la normativa que regula el dret de l’accés del públic a la informació ambiental. Actualment estan disponibles en la pàgina web els de les inspeccions realitzades entre 2014 i 2018. Properament es publicaran els informes de les de l’any 2019.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa