MonPlaneta
La Generalitat demana la supressió de llicències per extreure corall vermell a Catalunya
Corall vermell

!--akiadsense-->

El Consell de Protecció de la Natura, òrgan consultiu de la Generalitat en matèria de conservació de la natura i paisatge, ha aprovat aquest dissabte una proposta d’acord relativa a la conservació del corall vermell a Catalunya i la supressió de llicències per a extreure’l. Els membres del consell, reunits en sessió plenària al Parc Natural del Delta de l’Ebre, també han donat suport a l’aprovació de l’Estratègia del Patrimoni Natural i de la Biodiversitat de Catalunya i a la creació de l’Agència del Patrimoni Natural de Catalunya, així com també a incrementar el pressupost destinat a polítiques de conservació i a la gestió dels parcs naturals i altres espais protegits. El director general de Polítiques Ambientals i Medi Natural, Ferran Miralles, ha assistit a la reunió.

El corall vermell està inclòs a la llista vermella de la Unió Internacional per a la Conservació de la Natura (UICN) des del 2015 com a espècie en perill d’extinció. A la costa catalana, les poblacions de corall vermell es troben principalment a la Costa Brava, entre el Cap de Begur i el nord del Cap de Creus, que és on se centra l’activitat pesquera. Donat que els estudis elaborats pels màxims especialistes de Catalunya en aquesta matèria recomanaven declarar una moratòria de pesca a tota la costa catalana, el Govern va emetre una ordre el 7 d’abril de 2017 que suspenia l’activitat de pesca de corall vermell durant 10 anys a les aigües marítimes interiors de Catalunya, on té competència. No obstant això, el 2 de novembre d’aquell any el Ministeri d’Agricultura deixava oberta l’extracció de corall vermell a les zones on no hi ha aigües interiors incrementant-hi el nombre d’autoritzacions a més del doble de l’any anterior i per una durada de dos anys.

Consell de Protecció de la Natura de la Generalitat de Catalunya

!--akiadsense-->

En l’acord adoptat aquest dissabte, el consell ha acordat demanar a la ministra d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient que rectifiqui i derogui les 12 autoritzacions que ha concedit a Catalunya i que ampliï la suspensió efectuada per la Generalitat el 7 d’abril de l’any passat a tota la costa catalana.

L’òrgan també ha aprovat una moció en defensa dels parcs naturals i els altres espais protegits en què dona suport a l’aprovació i aplicació de l’Estratègia del Patrimoni Natural i de la Biodiversitat de Catalunya, com a marc d’actuació bàsic per a les polítiques de conservació al territori; a la creació de l’Agència del Patrimoni Natural de Catalunya, com a estructura bàsica, estable i transversal per a la gestió del sistema d’espais naturals protegits i la biodiversitat; a l’impuls d’una nova normativa que adapti les necessitats i els reptes de la conservació de la biodiversitat i dels espais naturals protegits a les necessitats i els reptes actuals i futurs, i incrementar el pressupost i els recursos humans destinat a polítiques de conservació i a la gestió dels parcs naturals i altres espais protegits.

Comentaris

 1. Icona del comentari de: Anònim a maig 12, 2018 | 18:21
  Anònim maig 12, 2018 | 18:21
  Amb el 155 expoliaran tot lo que podran de Catalunya Marxem urgent
 2. Icona del comentari de: Pauline a maig 12, 2018 | 19:01
  Pauline maig 12, 2018 | 19:01
  El govern spanyol la natura i la protecció del medi ambient li preocupa ben poc en general i menys si afecta a Catalunya.
 3. Icona del comentari de: Groc a maig 13, 2018 | 16:45
  Groc maig 13, 2018 | 16:45
  Quan tornem a tenir govern, ja sabeu què toca !!

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa