MonPlaneta
La Generalitat convida a experimentar ‘La Ciutat del Futur’ a Barcelona
  • CA
El recinte Gran Via de Fira de Barcelona

Votar electrònicament amb tecnologia ‘blockchain’; moure’s en un bus autònom; tastar el primer restaurant digital; experimentar amb l’aula virtual del futur; comprar al primer supermercat inclusiu o ser assistit amb intel·ligència artificial per un robot són algunes de les experiències que podran viure i experimentar els visitants de ‘La Ciutat del Futur’, la proposta multisensorial de la Generalitat a l’Smart City Expo World Congress, el congrés i fira referent del sector de les ciutats intel·ligents a escala internacional que se celebrarà del 19 al 21 de novembre al recinte Gran Via de la Fira de Barcelona. Liderat per diversos departaments, l’estand creix fins als 621m2 per donar vida a ‘La Ciutat del Futur’. Una ciutat connectada, sostenible, emprenedora i inclusiva, alineada amb els objectius de desenvolupament sostenible de l’Agenda 2030 de l’ONU concretats, pel que fa als hàbitats urbans, en l’Agenda Urbana de Catalunya.

Amb aquesta proposta innovadora, el Govern vol visibilitzar la seva aposta per les ciutats intel·ligents com a eix vertebrador d’una nació digital de referència internacional que té la innovació tecnològica, el talent i l’apoderament ciutadà com a motors. A ‘La Ciutat del Futur’, el visitant podrà veure i experimentar en primera persona alguns exemples de com la tecnologia, amb la connectivitat com a base per implementar-la, incideix en la gestió de les ciutats en àmbits clau com la mobilitat, la governança, la sostenibilitat, l’educació, el treball, el benestar i el lleure.

Cartell promocional de ‘La Ciutat del Futur’ | Generalitat de Catalunya

A partir de 16 demostracions i experiències es mostraran els eixos estratègics i les polítiques i accions que el Govern duu a terme. Les empreses i entitats que oferiran aquestes demostracions són: ÉKRATOS, AMTU, VADECITY, ATM, FGC, MOBA, ECOEMBES, SIARQ, CESVA, VISYON, Aigües de Barcelona, Fundació I2CAT, PAL ROBÒTICS i DIGALIX. A aquestes cal afegir-hi les 16 que exposaran les seves solucions al Parc Empresarial de ‘La Ciutat del Futur’, mostra de l’ecosistema TIC català i de l’aposta per la innovació, l’emprenedoria i el talent: Mobile Knowledge, ORAIN, BETTAIR, PARKUNLOAD, SENSING CONTROL, CIVICITI, STARLAB, CITIBEATS, SPARSITY-SMARTCIGO, SUBMER i SITEP, i els centres tecnològics i de recerca BSC, CTTC, EURECAT, I2CAT i LEITAT.

A la ciutat també s’hi podrà conèixer alguns dels projectes desenvolupats pel Departament de Territori i Sostenibilitat per fer front al repte de la crisi climàtica en àmbits com la gestió dels residus, la mobilitat sostenible, l’economia circular, la qualitat de l’aire i la planificació dels hàbitats urbans, entre d’altres.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa