MonPlaneta
Gairebé totes les platges catalanes obtenen la qualificació d’excel·lent al primer control de l’estiu

El 98,4% de les zones de bany catalanes, concretament, 251, ha obtingut la qualitat excel·lent en el primer mostreig de la campanya de vigilància d’aquest estiu. L’1,6% restant, tres platges, ha obtingut qualitat bona, mentre que cap platja ha tingut resultats insuficients, segons el departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural. En aquests primers controls, duts a terme el 31 de maig, s’ha examinat la qualitat microbiològica de l’aigua, avaluant la presència dels indicadors microbiològics Escherichia coli i enterococs intestinals que permeten avaluar la salubritat de les aigües de bany i saber si pot haver-hi contaminació fecal a l’aigua.En cas de detectar alteracions de la qualitat, s’investiguen les possibles causes, s’informa els ajuntaments perquè facilitin la informació pública a les zones de bany que s’han vist afectades, i s’efectuen controls analítics de seguiment fins a comprovar que la qualitat s’ha restablert.

Des de l’1 de juny fins el 24 de setembre l’ACA farà nou controls analítics a 255 zones de bany litorals i 5 a 13 zones de bany interiors. A més, l’ACA farà tasques de vigilància ambiental i adoptarà mesures preventives en cas de registrar-se incidències Una de les novetats de la campanya d’enguany és el canvi de mètode analític, que permetrà l’obtenció de resultats analítics de manera més ràpida, reduint el temps de resposta de dos dies a un dia, aplicant una de les metodologies acceptades per la Directiva europea d’aigües de bany.

Aquest estiu es mantenen les restriccions parcials a les platges classificades amb categoria insuficient l’estiu de 2020 que estan en zones properes a les aportacions d’aigua dolça. També es faran restriccions parcials a les platges en les zones de desembocadures d’aigües dolces a mar, i es duran a terme restriccions temporals a les platges afectades per episodis de pluges o per incidències puntuals.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa