MonPlaneta
La Fura dels Baus fa la volta al món en vaixell per conscienciar sobre el canvi climàtic
  • CA

El vaixell Naumon de la companyia de teatre la Fura dels Baus, farà una volta al món de forma sostenible, coincidint amb els 500 aniversari de la primera volta al món en vaixell. D’aquesta manera es commemorarà la primera volta al món en vaixell que va fer Fernando Magallanes l’any 1519 i que va culminar Juan Sebastián Elcano l’any 1522, i alhora consicenciar sobre la contaminació i el canvi climàtic.

El vaixell té un vela feta a Rubí que s’assembla a l’ala d’un avió i que estalviarà combustible, encara que la nau també portarà benzina, ha explicat un dels directors artístics de la companyia, Carles Padrissa durant la presentació aquest dimarts. La vela fa 20 metres d’altura i 8 metres d’ample i es pot plegar quan calgui per les inclmències del temps o si ha de passar per un pont.

Està previst que el vaixell salpi a principis de 2020 i visiti ports de tot l’estat, d’Europa, d’Àsia i d’Amèrica. Miguel Bermúdez, cofundador de l’empresa catalana Bound4Blue encarregada de desenvolupar el sistema de propulsió del vaixell, explicava que aquesta serà la primera embarcació que utilitzarà aquest sistema.

La Fura dels Baus, ha signat el protocol general d’actuació amb l’Agència Estatal del Consell Superior d’Investigacions Científiques, el CSIC i l’empresa per tal de posar a l’abast dels investigadors aquest projecte que pretén ser transversal.

Padrissa ha concretat que la Fura aportarà la seva vocació artística amb espectacles que portaran el segell de la companyia, amb propostes semblants a la que fan representar a la inauguració dels Jocs Olímpics de Barcelona 1992, però ha volgut deixar clar que l’objectiu principal serà conscienciar sobre la problemàtica mediambiental del planeta.

De la seva banda, l’investigador del CSIC, José Luís Pelegrí, ha posat l’accent en ‘l’oportunitat fantàstica’ que suposa usar el projecte de la Fura per trnasmetre la idea que tot suma i que l’aportació individual contribueix a frenar escenaris castròfics als que està exposat el planeta.

El projecte compta amb el cofinançament de la Unió Europea a través del programa H2020, entre d’altres.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa