MonPlaneta
La flota de cotxes elèctrics d’Aigües de Barcelona rep el distintiu de Qualitat Ambiental
Aigües de Barcelona té la flota més gran de cotxes elèctric de l'aèrea metropolitana
Aigües de Barcelona té la flota més gran de cotxes elèctric de l’aèrea metropolitana

La flota de vehicles elèctrics d’Aigües de Barcelona, formada per 240 unitats que s’abasteixen d’energia verda, ha rebut el distintiu de Qualitat Ambiental de la Generalitat de Catalunya, un guardó que reconeix les iniciatives que superen determinats requeriments de qualitat ambiental més enllà dels establerts per la normativa vigent.

En un acte a la seu de la companyia, Ignacio Escudero, director general d’Aigües de Barcelona ha rebut el reconeixement de mans de Mercè Rius, Director de Qualitat Ambiental de la Generalitat, que ha assenyalat la importància de lluitar contra el canvi climàtic amb contribucions com la d’Aigües de Barcelona.

Durant l’acte d’entrega del certificat, Escudero ha assenyalat que “Aigües de Barcelona està plenament compromesa amb el medi ambient i és activa en la defensa d’una economia verda i circular que respecti la natura i que lluiti contra el canvi climàtic. Per això hem fet una aposta tan clara pel cotxe elèctric a la nostra flota, és una aposta pel futur i la ciutat”.

Aigües de Barcelona s’ha marcat l’objectiu el 2017 de fer funcionar el 100% de la seva flota de vehicles amb energia verda, amb la finalitat de reduir les emissions de CO₂, fomentar l’eficiència energètica i millorar la qualitat de l’aire urbà.

Aquest compromís se suma a la iniciativa que, paral·lelament, Aigües de Barcelona està duent a terme amb CitySensia, un projecte que utilitza la xarxa de vehicles d’Aigües de Barcelona per a monitoritzar a temps real els paràmetres de qualitat ambiental mitjançant receptors col·locats als cotxes.

Gràcies a aquesta eina, es pot extreure informació sobre quines són les zones més sensibles d’una ciutat i analitzar-ne les tendències contaminants.

Nou comentari

Comparteix