La Fira de Sabadell acollirà el Primer Congrés de Qualitat de l’Aire el proper octubre

L'esdeveniment comptarà amb l'assessorament de l’Agència de Salut Pública de Barcelona, l'Autoritat del Transport Metropolità, el CSIC, ISGLOBAL i la Plataforma de Qualitat de l’Aire

Logo Congrés Qualitat de l'Aire

Logo Congrés Qualitat de l’Aire | Departament de Territori i Sostenibilitat

Els dies 24 i 25 d’octubre de 2019 el Congrés de Qualitat de l’Aire es convertirà en l’epicentre de la gestió de la contaminació atmosfèrica a escala nacional a Fira Sabadell. L’esdeveniment es proposa com a fòrum per trobar resposta a una de les majors causes ambientals de mort a tot el món. Vuit de cada deu ciutats superen els nivells màxims de contaminació recomanats per l’Organització Mundial de la Salut. A Catalunya, s’han superat els nivells d’òxids de nitrogen (NOx) i de partícules de diàmetre inferior a 10 micres (PM10) en zones molt densament poblades, com l’aglomeració de Barcelona.

L’esdeveniment aplegarà més de 70 ponents de relleu nacional i internacional, amb un total de 24 sessions de treball estructurades en set/vuit temàtiques: salut, emissions, mobilitat; urbanisme, sensibilització, fiscalitat, avaluació i modelització, a més d’un seguit de ponències conjuntes. D’altra banda, s’instal·larà una zona expositiva amb solucions tecnològiques i presentacions professionals, preseleccionades per un comitè tècnic.

Unitat mòbil de vigilància de la contaminació atmosfèrica a Lleida | Departament de Territori i Sostenibilitat
Unitat mòbil de vigilància de la contaminació atmosfèrica a Lleida | Departament de Territori i Sostenibilitat

El congrés busca projectar els agents sectorials i donar suport a sinèrgies i aliances necessàries per enfortir i visibilitzar la gestió de la qualitat de l’aire i involucrar els agents clau –tècnics, polítics i mitjans de comunicació– per afavorir l’adopció de polítiques integrals en favor de la qualitat de l’aire. També pretén reflexionar i debatre sobre les estratègies i accions necessàries per resoldre l’immens repte tècnic que tenim com a societat per aconseguir uns nivells òptims de qualitat de l’aire a l’entorn urbà, a més d’estudiar les solucions tecnològiques presents al mercat i dinamitzar la seva implantació territorial.

El comitè impulsor de l’esdeveniment el formen la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona, l’Àrea Metropolitana de Barcelona i l’Ajuntament de Sabadell, i compta també amb un comitè tecnicocientífic que l’assessora, composat per l’Agència de Salut Pública de Barcelona, l’Autoritat Metropolitana del Transport, el CSIC, l’ISGLOBAL i la Plataforma de Qualitat de l’Aire. L’entrada a l’esdeveniment serà gratuïta però cal fer una preinscripció ja que l’aforament és limitat.

Nou comentari