Experts reflexionen a Barcelona sobre com fer la transició cap a un món més sostenible

La Fundació la Caixa i l’Institut de Recerca Agroalimentària de la Generalitat de Catalunya apleguen experts de diversos àmbits alguns d’ells amb capacitat de decisió per aplicar mesures de transició en la cadena agroalimentària

Els propers 1, 2 i 3 de febrer l’IRTA i la Fundació La Caixa organitzen les jornades de reflexió “Dinàmiques de transició per a un món més sostenible” al Palau Macaya a Barcelona.

Amb aquestes jornades es pretén conèixer i provar les metodologies que es proposen dins de la Teoria de la transició

Transició entesa com aquell procés que es caracteritza per l’aparició de noves estructures, cultures i pràctiques i també com les societats s’hi adapten, s’organitzen i canvien.

En aquest cas les intervencions se centraran en la cadena agroalimentària i com fer-ho per aconseguir un canvi disruptiu dins d’un sistema complex com aquest.

Estació experimental de l’Ebre de I’IRTA |

Les jornades tenen un doble atractiu: d’una banda els experts que la conduiran, investigadors del DRIFT (Dutch Research Institute for Transitions) i per una altra, el fet que s’apleguin representants rellevants dels estaments que tenen a la seva mà la clau per a poder aconseguir que es compleixin els objectius que marcats: membres destacats de l’administració catalana, de les seves universitats i centres de recerca, així com de la seva indústria agroalimentària més important.

Per saber-ne més podeu consultar el programa o mirar aquest vídeo (en anglès) de Derk Loorback director del DRIFT i ponent que obrirà les jornades.

Les inscripcions es poden fer a través del web de la web de la Fundació La Caixa