MonPlaneta
Una experiència extrema per viure el canvi climàtic
The zone of hope

“Havíem d’explicar quines poden ser les conseqüències del canvi climàtic a Catalunya i ho havíem de fer d’una altra manera”. Així explicava a MónPlanera, el comissari de The Zone of Hope, Manuel Cemerón, quin és l’objectiu d’aquesta exposició que es podrà veure a Barcelona durant un any.

És per això que Aigües de Barcelona ha decidit fer servir una nova tecnologia pionera a Europa, l’immersive extreme, que permet a través de la realitat virtual viure una experiència de 12 minuts a l’entorn del canvi climàtic. Un projecte desenvolupat per Mediapro.

Els visitants es converteixen en avatars i es poden moure per un entorn virtual, de 360º pel que podria ser el futur de Catalunya si no es combaten els efectes del canvi climàtic.

A més de l’experiència pel format, és una exposició de remou consciències perquè recorda que tothom té una certa responsabilitat sobre aquests efectes.

El fil argumental és la vida d’una nena, la Violeta, que el visitant coneix quan entra en l’experiència. De la seva mà, el públic viatja en el temps per un món assolat pel canvi climàtic, aturant-se en els anys 2038, 2068 i 2093, quan la Violeta té 20, 50 i 75 anys, respectivament. En aquest viatge es viu el desglaç de l’Àrtic, una inundació a Barcelona i la desertificació a l’embassament de La Baells, al Prepirineu.

Aquí teniu un tastet del que es pot veure.

Cemerón assegurava que “Aigües de Barcelona porta al seu ADN la necessitat de preservar el medi ambient. Volem que per aquesta exposició hi passi molta gent perquè ara és el moment d’actuar. És l’última oportunitat que tenim”.

The Zone of Hope es podrà veure durant un any al Reial Cercle Artístic de Barcelona, al carrer dels Arcs, 5 i les entrades es poden adquirir a través del web www.thezoneofhope.com. L’entrada general costa 15 euros i els clients d’Aigües de Barcelona tindran 4 entrades gratuïtes. Cal tenir més de 13 anys per accedir-hi.

El visitant també s’hi haurà d’implicar

El mur interactiu que es pot visualitzar al final de l’exposició convida l’espectador a comprometre’s amb el medi ambient. Es pot seleccionar el nivell de compromís i les accions que està disposat a assumir per frenar el canvi climàtic, activitats que es poden dur a terme en el dia a dia per aturar les conseqüències d’aquest fenomen.

L’experiència, a més, no s’acaba amb la visita. The Zone of Hope farà arribar als visitants un últim missatge a través del correu electrònic, en el qual hi haurà informació extra relacionada amb els compromisos que aquests han adoptat en l’exposició.

Amb aquesta exposició, Aigües de Barcelona, fent servir l’última tecnologia d’immersió, aspira a aconseguir que l’impacte que pot tenir el canvi climàtic i la necessitat d’actuar urgentment calin entre la ciutadania, cadascú en el seu àmbit i conjuntament com a societat, per preservar el planeta.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa