MonPlaneta
Èxit de participació en la plantada d’arbres al riu Francolí
  • CA

Més de 300 persones han participat aquest dissabte a la plantada d’arbres per a la recuperació ambiental del riu Francolí al seu pas pel Morell. L’actuació, emmarcada en un projecte de custòdia fluvial, s’ha fet en el tram comprès entre el riu Glorieta i la desembocadura del riu Francolí.

Organitzada per l’Associació Aurora i l’Ajuntament del Morell, amb la col·laboració de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA), s’ha potenciat la participació ciutadana en les tasques de conservació de l’entorn de la Granja dels Frares del Morell (Tarragonès).

La voluntat és la d’implicar la ciutadania en la conservació d’aquest espai. En el marc d’un projecte de custòdia fluvial hi ha la previsió de plantar més de 1.800 plantes, entre les que s’inclouen diverses espècies d’arbres com els àlbers (Populus alba) i els freixes (Fraxinus angustifolia), arbustos i joncs i també plantes aquàtiques. Les diferents espècies vegetals s’han plantat a l’entorn del traçat del sender, a la sèquia i en tot en l’àmbit de la ribera, amb l’objectiu de millorar i consolidar el bosc de ribera i la recuperació de la sèquia paral·lela al riu. Aquells exemplars que no s’han pogut plantar aquest dissabte es plantaran els propers dies a càrrec de l’associació Aurora.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa