MonPlaneta
Els excursionistes demanen una regulació “urgent” de la muntanya davant la “massificació”
Es regularà l'accés a la Pica d'Estats per evitar imatges com aquesta
Es regularà l’accés a la Pica d’Estats per evitar imatges com aquesta | Twitter

!--akiadsense-->

La FECC, Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya, ha demanat una regulació “urgent” de la muntanya davant la “massificació” que darrerament s’observa en cims com la Pica d’Estats.L’entitat alerta que aquests indrets no estan preparats per rebre “un impacte continuat” com l’actual, i subratlla que l’excés de gent comporta un “perill important” per als espais naturals protegits. També afirma que les normes dels parcs no es compleixen, bé per desconeixement d’un públic “amb poca formació en l’àmbit muntanyenc”, bé per un excés de persones que “desgasten i erosionen terrenys que no poden patir aquest tipus de moviment constant”.

Un altre fet que ha denunciat la FECC és la “poca seguretat” d’algunes de les activitats que es fan en aquest context de massificació, com ara excessos de gent caminant per crestes creuant-se amb dificultats amb altres excursionistes per senders molt estrets.

Així, l’entitat defensa l’accés a la muntanya “per a tothom” però creu “fermament” que cal prendre mesures “importants” per regular-lo “en determinades èpoques de l’any” i en punts concrets “amb una massificació constant”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa