MonPlaneta
Amb 54.000 euros, l’ajuntament de Sant Salvador de Guardiola seria més sostenible

La Diputació de Barcelona ha realitzat l’Estudi d’optimització energètica de l’edifici de l’ajuntament de Sant Salvador de Guardiola. L’objectiu del treball és avaluar el comportament energètic de l’equipament i definir propostes d’estalvi passives i actives valorades tècnica, energètica i econòmicament.

L’edifici de l’ajuntament es troba annexat a la biblioteca i consta de dues plantes, una planta baixa construïda l’any 1960 i la semisoterrani el 1979. Es va reformar l’any 2010 per convertir-se en la casa consistorial del municipi.

El treball planteja diferents escenaris que combinen mesures actives i de gestió i per últim planteja l’escenari d’un consum d’energia primària quasi nul·la (nZEB). Aquest escenari nZEB preveu completar la instal·lació de plaques fotovoltaiques existents a la teulada i la substitució de la tecnologia d’enllumenat actual per tecnologia LED. Amb aquest escenari s’aconseguiria obtenir una qualificació energètica lletra A.

El treball analitza el cost de les propostes plantejades i el període de retorn de la inversió, que varia segons els escenaris, amb períodes de retorn que oscil·len entre els 12 i els 15 anys, amb un cost total de les actuacions a realitzar de 54.000 euros. Complementàriament, el treball inclou la certificació i tramitació de l’etiqueta energètica de l’edifici.

Amb aquest treball el municipi disposa d’un document de guia per aconseguir un equipament més eficient energèticament i amb més confort tèrmic per als usuaris.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa