MonPlaneta
Amb 54.000 euros, l’ajuntament de Sant Salvador de Guardiola seria més sostenible
Ajuntament de Sant Salvador de Guardiola

!--akiadsense-->

La Diputació de Barcelona ha realitzat l’Estudi d’optimització energètica de l’edifici de l’ajuntament de Sant Salvador de Guardiola. L’objectiu del treball és avaluar el comportament energètic de l’equipament i definir propostes d’estalvi passives i actives valorades tècnica, energètica i econòmicament.

L’edifici de l’ajuntament es troba annexat a la biblioteca i consta de dues plantes, una planta baixa construïda l’any 1960 i la semisoterrani el 1979. Es va reformar l’any 2010 per convertir-se en la casa consistorial del municipi.

El treball planteja diferents escenaris que combinen mesures actives i de gestió i per últim planteja l’escenari d’un consum d’energia primària quasi nul·la (nZEB). Aquest escenari nZEB preveu completar la instal·lació de plaques fotovoltaiques existents a la teulada i la substitució de la tecnologia d’enllumenat actual per tecnologia LED. Amb aquest escenari s’aconseguiria obtenir una qualificació energètica lletra A.

El treball analitza el cost de les propostes plantejades i el període de retorn de la inversió, que varia segons els escenaris, amb períodes de retorn que oscil·len entre els 12 i els 15 anys, amb un cost total de les actuacions a realitzar de 54.000 euros. Complementàriament, el treball inclou la certificació i tramitació de l’etiqueta energètica de l’edifici.

Amb aquest treball el municipi disposa d’un document de guia per aconseguir un equipament més eficient energèticament i amb més confort tèrmic per als usuaris.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa