MonPlaneta
Les energies solar i eòlica podrien cobrir el 80% de la demanda dels Estats Units
Plaques solars a Utah (Estats Units)
Plaques solars a Utah (Estats Units) | Ricketyus (CC)

!--akiadsense-->

El 80% de la demanda elèctrica dels Estats Units es podria cobrir amb generadors d’energia solar i eòlica, segons un estudi conjunt d’investigadors de la Universitat de Califòrnia Irvine, l’Institut de Tecnologia de Califòrnia i la Institució Carnegie per a la Ciència. L’equip ha analitzat les dades meteorològiques del país durant 36 anys (1980-2015) per tal de veure quins són els principals impediments geofísics per aconseguir que tota l’energia consumida provingui de fonts renovables. Tot i que els resultats permeten ser optimistes els científics responsables de l’estudi, publicat a Energy & Environmental Science, també expliquen quines raons impedeixen arribar a prescindir totalment d’altres mecanismes d’obtenció d’electricitat. Actualment, la producció d’electricitat emprant combustibles fòssils és la causant del 38% de les emissions de diòxid de carboni dels Estats Units.

Comentaris

 1. Icona del comentari de: Marduix a març 05, 2018 | 11:16
  Marduix març 05, 2018 | 11:16
  I a Espanya, el país del sol, suicidant-nos col·lectivament a la major glòria de les empreses postmonopli franquista de l'Ìbex. OLE, OLE iiOLE!
 2. Icona del comentari de: Perdoneu... a març 05, 2018 | 13:05
  Perdoneu... març 05, 2018 | 13:05
  El 80% no. El 100% i més. Hi ha energies renovables de sobres... Quan no fa sol ni bufa vent es pot aprofitar l'excedent previ acumulat en sistemes hidràulics. També existeix la geotèrmica, de la qual ningú en parla i que té un potencial extraordinari.
 3. Icona del comentari de: Karlus a març 05, 2018 | 16:10
  Karlus març 05, 2018 | 16:10
  A Espanya, cal seguir pagant a les elèctriques, per poder pagar els merdes que surten dels "gobiernos" feixistes i els foten de figurants als" consejos" d'administarció amb sous estratosférics , per no fotre res. Viva Espanya, coño i el franquismo. País de merda

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa