MonPlaneta
Les empreses que inclouen objectius de desenvolupament sostenible pugen un 18%
Oficina
Oficina | Pxhere

!--akiadsense-->

El nombre d’empreses que incloïen objectius de desenvolupament sostenible a les seves memòries anuals l’any 2018 havia pujat un 18% en relació als dos anys anteriors, segons l’informe de l’Observatori dels ODS d’Esade i la Fundació ‘La Caixa’. En conjunt, però, el percentatge d’empreses que incloïen ODS l’any 2018 era el 47% del total de la mostra analitzada, de 137 firmes. L’estudi destaca el progrés de les companyies del sector energètic i tecnològic a la implementació dels ODS, i posa de manifest que guanyen pes els àmbits de l’educació de qualitat, la igualtat de gènere, les energies renovables i l’eficiència energètica i la reducció de les desigualtats.

Altres aspectes que posa de manifest l’informe és que les empreses segueixen apostant per les aliances per contribuir a les ODS. Sis de cada deu firmes han establert aliances amb altres agents, el 79% de fundacions, el 75% d’administracions públiques i el 50% del tercer sector. En termes d’equitat, les polítiques d’igualtat d’oportunitats s’han generalitzat entre les organitzacions (66%) tot i que poques informen sobre els seus mecanismes per afavorir unes retribucions igualitàries (27%) o sobre els seus procediments de no discriminació en la contractació (25%).

En relació a l’adopció dels principis de l’economia circular, el reciclatge (56%) i la reutilització (47%) es van establint progressivament entre les empreses. La transformació digital també mostra avenços en la monitorització dels processos i en l’ús del ‘big data’.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa