MonPlaneta
Una empresa de Lleida engega una iniciativa per enviar globus sonda a l’espai
  • CA

L’associació lleidatana LleidaDrone, amb seu al Parc Científic i Tecnològic Agroalimentari de Lleida (PCiTAL), ha presentat la seva nova iniciativa en format spin-off P.E.R.A., sigles de Ponent Exploration and Research in Space. El seu objectiu és dur a terme projectes en un espai aeri superior al dels drons, des de les diverses capes de l’atmosfera fins a l’espai.

El projecte el desenvoluparan un grup d’estudiants de diverses enginyeries d’universitats espanyoles i estrangeres amb vincles amb LleidaDrone o el PCiTAL: l’Escola Politècnica Superior de la Universitat de Lleida, la Universitat Politècnica de Catalunya, la Universitat de La Laguna de Tenerife, la Universitat Politècnica de Madrid i la Universitat privada FACENS de Sorocaba, Brasil. A més, els estudiants rebran el suport d’una dotzena de professionals amb experiència real i multidisciplinària en el camp aeroespacial, en el que anomenen Senior Advisory Board.

Està previst que durant la tardor duguin a terme un seguit d’activitats teòriques i pràctiques. Per una banda, els estudiants assistiran a xerrades d’experts en la matèria i viatjaran a altres països per visitar instal·lacions aeroespacials com ara centres de la NASA als Estats Units. Per altra banda, treballaran en el desenvolupament de projectes per crear nanosatèl·lits, enviar globus sonda i coets a l’espai, i també en circuits electrònics de ràdio i software específic aeroespacial, entre d’altres.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa