MonPlaneta
Les emissions de gasos d’efecte hivernacle en la construcció es podrien reduir un 44%

Les emission de gasos d’efecte hivernacle procedents d’edificis i infraestructures es podrien reduir fins a un 44% d’aquí als 2050, segons un informe realitzat per investigadors de diverses organitzacions internacionals.

L’estudi ‘Buildings and Infraestructure Consumption Emissions’, que l’han fet C40 Cities, Arup i la Universidad de Leeds, estima que amb un canvi sis àrees clau de la indústria de la construcció es podria aconseguir una reducció molt important de les emissions.

Aquestes propostes passen per implantar l’eficiència en el disseny de materials, la millora en l’ús dels edificis existents, el canvi de materials d’altes emission per fusta sostenible allà on sigui adequat, l’ús de ciment baix en carboni i l’ús de maquinària de construcció de zero o baixes emissions.

A més d’aquestes mesures, la investigació destaca els beneficis econòmics, socials i de salut que la construcció neta podria generar.

Les intervencions identificades en la investigació reduirien la contaminació de l’aire i el soroll i en conseqüència, beneficis per a la salut de les persones i el medi ambient. Així mateix estimen que aquestes mesures generarien canvis en l’economia de la construcció i ofereixen oportunitats per crear nous llocs de treball i competències.

El director d’Energia, Ciutats i Canvi Climàtic d’Arup, Ben Smith, destaca que la investigació mostra que existeixen “oportunitats significatives” per actuar, però que per això és precís “repensar” la forma en que es lliuren els edificis i les infraestructures. “Fer realitat aquest canvi dependrà de la feina que es faci amb tots els agents implicats en la responsabilitat d’aquesta activitat”. afegia.

De la seva banda, el director executiu de C40, el grup de prop de 100 ciutats de tot el món per l’acció climàtica, Mark Wats, ha assenyalat que les ciutats del món estan creixent molt ràpidament, ja que cada setmana es construeix una àrea equivalent a les dimensions de Milà.

“Ara les empreses i la indústria han de treballar amb alcaldes i consumidors per assegurar que tots s beneficien de les enormes oportunitats que ofereix la construcció neta”, conclou.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa