MonPlaneta
Emergències de Catalunya ha rebut prop de 1000 trucades per la ventada
Ventada 31 de març de 2018

!--akiadsense-->

El telèfon d’emergències 112 de Catalunya ha rebut fins a les 16h, 923 trucades per 663 incidències relacionades amb el fort vent. La majoria d’incidències han estat per caiguda uralites, cobertes, branques i arbres, obstacles en calçada, tanques i tendals, cap d’elles greu.

Per comarques, la majoria de trucades s’han fet amb origen al Baix Camp (313), al Tarragonès (233) i al Barcelonès (87). Per municipis, el major nombre de trucades s’han fet des de Reus (176), Tarragona (104), Barcelona (72) i Cambrils (68).

Els Bombers de la Generalitat han atès 471 avisos relacionats amb el vent. La zona més afectada continua sent el Camp de Tarragona, especialment la comarca del Baix Camp. I els Bombers de Barcelona han fet 65 sortides per vent des de les 10.30 fins ara. L’Ajuntament de Barcelona ha activat a partir de les 11:45 hores en alerta aquest matí el Pla Bàsic d’Emergències Municipal pel fort vent. La Guàrdia Urbana de Barcelona ha procedit a realitzar el tancament de la part alta del Park Güell per precaució.

Cap a les 13.00 hores, Protecció Civil de la Generalitat ha posat la prealerta del pla FERROCAT pel tall de circulació de trens entre Tarragona i Reus a causa del fort vent per la caiguda de part d’una teulada sobre la catenària. La situació ja està normalitzada.

El Servei Català de Trànsit ha informat que entre les 13.00 i les 16.00 hores s’ha restringit el trànsit a l’N-340/A-7 entre el Perelló i Tarragona, en els dos sentits, als camions de més de 3.500 kg que circulin buits, i a les caravanes i autocaravanes, a causa del fort vent. Tot i que ara no hi ha restriccions al trànsit, es demana circular amb precaució perquè continua bufant fort vent en aquesta zona.

Protecció Civil de la Generalitat manté l’alerta del pla #VENTCAT

Protecció Civil de la Generalitat manté l’alerta del Pla Especial d’Emergències per risc de vent Catalunya VENTCAT davant les previsions del Servei Meteorològic de Catalunya i per les afectacions que es poden derivar.

La previsió indica que l’episodi de vent s’allargarà durant la tarda d’aquest dissabte fins a la propera nit matinada. S’han incrementat el nombre de comarques afectades, així com la intensitat del vent. A les comarques del Pirineu el fort vent afecta des de primera hora del matí, al litoral central i tarragoní es preveuen fortes ratxes de vent durant la tarda, amb afectació a zones densament poblades. A més, al vespre i nit, augmenta el nivell de risc de vent a les comarques del Berguedà, Ripollès i Cerdanya.

L’SMC ha informat que s’han produït les següents ratxes de vent destacades a: Mas de Barberans: 99 km/h, Montserrat: 94 km/h, Mont-roig del Camp: 88 km/h, Perelló: 89 km/h, Badalona: 76 km/h, Font-Rubí: 75 km/h, Constantí: 73 km/h i Barcelona (Raval): 61 km/h.

Protecció Civil de la Generalitat demana molta precaució en els desplaçaments i en les activitats de lleure a l’exterior per la possible caiguda de branques, arbres i altres elements estructurals mentre duri l’episodi de fortes ventades. També cal extremar la precaució en les activitats a l’aire lliure tant a l’entorn natural com a les zones urbanes properes a arbrat com ara parcs i jardins, per la possibilitat de caiguda de branques i arbres. En el moment de les ratxes més fortes cal evitar aturar-se a prop de murs de tancament o elements similars que poden caure per l’efecte del vent.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa