MonPlaneta
Els regants dels Canals d’Urgell preseven la fauna amb sistemes pactats amb la Generalitat
  • CA

La Comunitat de Regants dels Canals d’Urgell porta a terme des de fa anys la implantació de mesures de protecció de la fauna salvatge per evitar que s’ofegui als canals de reg. En aquest sentit, i en coordinació amb el cos d’Agents Rurals, al llarg dels anys s’han anat estudiant mesures a aplicar i implementant diferents sistemes de protecció i salvament de la fauna afectada. Arran del confinament derivat de la Covid-19 i l’ampliació de les restriccions també per a la caça s’ha produït un increment de les poblacions de fauna salvatge i un desplaçament d’aquestes a la zona regable per la falta d’interacció amb les persones.

El risc d’ofegament d’animals i persones en caure als canals revestits de formigó és evident i difícil d’evitar, fet que ens preocupa i per aquesta raó, la Comunitat de Regants ha actuat millorant i ampliant els sistemes de rescat i salvament. Cal tenir en compte que la majoria dels trams dels Canals d’Urgell estan revestits de formigó i els trams no revestits, a banda de ser trams amb menor cabal, els animals tenen moltes facilitats per sortir-ne pel seu compte. Si inicialment les mesures estaven bàsicament destinades a instal·lar sistemes de salvament per persones (escales, rampes de sortida, salvavides a les basses), des de fa uns anys també s’han anat incorporant mesures destinades a prevenir l’ofegament de les diferents espècies animals que poden caure al canal i morir ofegades en no poder sortir de manera diligent.

Segons ha explicat el president de la Comunitat dels Canals d’Urgell, Amadeu Ros, “El projecte mediambiental i de modernització dels Canals d’Urgell preveu una de les vies verdes més llargues d’Europa i contemplarà tot tipus de mesures de protecció de la fauna”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa