Els plans d’ocupació permeten la millora d’espais naturals i la prevenció d’incendis forestals | Diputació de Tarragona

La Diputació de Tarragona, amb la col·laboració dels consells comarcals del Baix Penedès i del Tarragonès, impulsen aquest estiu la millora de diversos entorns naturals i urbans d’aquestes comarques a través dels Plans d’Ocupació Comarcals. Una desena de persones, seleccionades, contractades i dirigides per la Diputació de Tarragona, i que prèviament es trobaven en situació d’atur, treballen durant aquests mesos realitzant diverses tasques de millora i manteniment en ambdues comarques.

En concret, el Pla d’Ocupació Comarcal del Tarragonès ja ha permès desbrossar i condicionar camins i llits de riu, netejar el sotabosc, i realitzar poda d’arbres a Salomó, a Vespella de Gaià i a la Riera de Gaià. La majoria d’actuacions previstes pel Pla d’Ocupació Comarcal d’enguany a la comarca del Tarragonès tenen com a objectiu prevenir incendis en zones periurbanes. En els propers mesos es realitzaran treballs similars als municipis de la Nou de Gaià i El Catllar.

Pel que fa al Baix Penedès, el Pla d’Ocupació Comarcal ha permès desbrossar diversos camins i vies Banyeres del Penedès i treballar a Llorenç del Penedès amb la poda de moreres, la recollida de parterres, i la neteja de deixalleria, entre d’altres tasques. I, pel que fa al municipi de Santa Oliva, l’equip d’operaris treballa aquests dies d’agost en el desbrossament i en la neteja de camins forestals i d’altres espais. Un cop s’enllesteixin aquests treballs, es faran tasques de neteja, pintura i desbrossament als municipis de Bellvei i l’Arboç.

L’objectiu dels Plans d’Ocupació Comarcals és dinamitzar el mercat laboral al Camp de Tarragona i a les Terres de l’Ebre. Enguany, aquests programes milloraran entorns naturals i urbans de 119 municipis de les deu comarques de la demarcació i proporcionaran feina a 50 persones durant sis mesos, (4 peons i un responsable per a cada pla comarcal). La Diputació de Tarragona també ofereix als beneficiaris dels Plans d’Ocupació Comarcals formació per millorar les seves habilitats i per afavorir la posterior inserció al mercat laboral. En acabar el pla, també se’ls farà un seguiment per avaluar la seva situació laboral.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa