L’ADF de Castellbisbal fent vigilància preventiva d’incendis forestals | Aleix Mateu

!--akiadsense-->

La Diputació de Barcelona convoca la 21ena edició dels Premis de Prevenció d’Incendis Forestals, adreçats a les Organitzacions de Defensa Forestal (ADF) que actuen en municipis de l’àmbit de la demarcació de Barcelona. La novetat en la convocatòria d’aquest any és que els premis Jordi Peix i Rossend Montané es destinaran a reconèixer idees i propostes d’actuació tant en les accions de sensibilització i prevenció, com també per a projectes de planificació de la gestió per a la prevenció d’incendis.

En la convocatòria dels premis d’aquest any, que estarà oberta per a la recepció de propostes fins al 27 de juliol, inclouen també el Premi Honorífic Joaquim M. de Castellarnau, de reconeixement públic a la trajectòria d’una persona en relació a la prevenció d’incendis.

Així el Premi Jordi Peix i Massip per accions de sensibilització i divulgació, es destinarà a un projecte de sensibilització, informació, comunicació i educació, que proposi una ADF, sola o en cooperació amb altres entitats del territori, com associacions de propietaris forestals, municipis o altres agents del territori implicats en la prevenció d’incendis forestals.

Per participar en la convocatòria, els candidats han de presentar un projecte amb un pressupost mínim d’11.000 euros. El jurat valorarà l’adequació del projecte així com la seva viabilitat, originalitat de les accions així com la cooperació o participació en el projecte d’altres ADF o entitats i voluntaris.

El premi Rossend Montané, premiarà un projecte de planificació de la gestió per a la prevenció d’incendis, com per exemple la gestió forestal, l’adequació de la xarxa viària o punts d’aigua, així com altres infraestructures per a la prevenció d’incendis. La proposta ha d’estar liderada per una ADF en col·laboració ineludible dels propietaris forestals, ajuntaments o altres agents del territori implicats en la prevenció d’incendis forestals.

D’acord amb les bases del premi el projecte, que haurà de tenir també un pressupost mínim d’11.000 euros, haurà de considerar la gestió forestal sostenible, l’establiment d’estructures de bosc resistents i el respecte per la diversitat de la flora i la fauna autòctones. Així mateix, el projecte haurà de tenir en compte la compatibilitat i coordinació de les diferents planificacions del mateix àmbit del territori pel que fa a la prevenció d’incendis.

Els premis als projectes seran lliurats a l’ADF que consti en la sol·licitud de presentació de la candidatura. Així mateix, la Diputació de Barcelona podrà fer seguiment dels projectes guanyadors durant un any després del Premi.

Nou comentari

Comparteix