MonPlaneta
Els diables de Tasmània tornen a criar a Austràlia 3.000 anys després de la seva desaparició
  • CA

Tres mil anys després d’haver-se extingit de l’illa, el diable de Tasmània torna a criar en estat salvatge a Austràlia. Així ho van fer públic aquest dimarts un grup d’entitats conservacionistes que, a finals de 2020, van alliberar vint-i-sis exemplars de l’espècie en una reserva de 400 hectàrees al nord de Sydney en el que van anomenar un projecte “històric”. Des d’aleshores hi han nascut set diables de Tasmània més, que sembla que estan en perfecte estat de salut tot i que, properament, se’ls faran més revisions.

Els diables de Tasmània són uns mamífers marsupials carnívors, de color negre o marró i amb un pes que pot arribar als vuit quilos que, segons creuen els experts, van ser caçats fins a l’extinció fa uns 3.000 anys pels dingos, els gossos salvatges d’Austràlia. Se’ls coneix pel seu gruny, característic i molt fort, per la potència de les seves mandíbules i per la seva ferocitat a l’hora de competir per aparellar-se o menjar, tot i que no són gens perillosos per als humans. A principis dels anys noranta, a l’illa que els dóna nom, hi vivien uns 150.000 exemplars però, des d’aleshores, una misteriosa malaltia que els provoca tumors a la cara ha deixat la població en menys de 25.000 animals.

Diables de Tasmània | Pxhere

Els conservacionistes, en el futur, esperen alliberar més diables de Tasmània però també gats marsupials, bàndicuts i ualabis rupestres, primer en reserves tancades i protegides de l’exterior i, més tard, en zones on hagin d’enfrontar-se a totes les amenaces de la natura salvatge i la presència humana.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa