MonPlaneta
El perquè dels cops de calor al Jocs Olímpics de Tòquio

Les temperatures molt elevades són cada cop més freqüents a les ciutats d’Àsia oriental, segons un estudi de Greenpeace. Investigadors de l’organització han analitzat les dades de temperatura de 57 ciutats a la Xina continental, Corea i Japó i han descobert que la calor ha arribat enguany abans que mai a més del 80% de les metròpolis.

A Tòquio i Seül, el primer dia calorós de l’any (de 30°C o més) va arribar de mitjana 11 dies abans durant el període 2001-2020 en comparació amb les dues dècades anteriors. A Shanghai, el primer dia calorós va arribar 12 dies abans i a Sapporo, per exemple, es va avançar 23 dies sencers.

Les ciutats de la regió estan experimentant onades de calor cada cop més greus i freqüents, segons la investigació de Greenpeace. Entre 2001 i 2020, la freqüència de les onades de calor a Beijing va ser gairebé tres cops més gran que la del període anterior de 40 anys. A Tòquio, en nombre de dies amb una temperatura de 33ºC o més s’ha duplicat des de la dècada de 1960, tal i com mostra l’anàlisi.

Les temperatures extremes i l’arribada primerenca del clima càlid provoquen greus impactes en l’ecosistema, l’agricultura i la salut. Les persones grans i les que treballen a l’aire lliure així com les que pateixen malalties cròniques corren un risc més gran. Entre 2000 i 2018, les morts relacionades amb la calor en persones majors de 65 anys van augmentar en un 54% a tot el món.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa