MonPlaneta
El Parlament aprovarà la Llei catalana del canvi climàtic abans de l’estiu

El Parlament aprovarà abans d’estiu la Llei catalana del canvi climàtic, una normativa que vol lluitar contra aquest fenomen i que és la “primera llei del sud d’Europa en aquesta matèria”, ha anunciat aquest dimecres el conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, Josep Rull, després de la inauguració del I Innovate4Climate en el Palau de Congressos de Barcelona.

“Som a punt de finalitzar la Llei del canvi climàtic, que sortirà aprovada abans d’estiu en el Parlament”, ha assegurat el conseller, que ha emfatitzat el profund compromís de Catalunya contra aquest fenomen.

“La Llei catalana del canvi climàtic és molt important per a l’actual Govern català; expressa els nostres objectius i preocupacions”, ha assegurat el conseller en el marc del seu discurs inaugural al costat de la ministra d’Agricultura i Pesca, Alimentació i Medi ambient, Isabel García Tejerina.

El Govern va aprovar al gener de l’any passat el projecte de Llei del canvi climàtic, en el primer projecte de llei de la legislatura, i en aquest moment el conseller Rull va explicar que la normativa naixia amb vocació de “llei d’Estat”.

La llei té entre els seus principals objectius la reducció de les emissions de CO2, un “autèntic repte estructural de país”, i es fixa l’obligació de reduir un 25 per cent aquestes emissions el 2020 respecte a les quals hi havia el 2005.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa