MonPlaneta
El Consorci Forestal de Catalunya aplaudeix la concentració de competències de medi ambient
  • CA

El Consorci Forestal de Catalunya veu positiu que el nou executiu català hagi apostat per la concentració de competències de gestió del medi natural en una sola conselleria. També veuen bé que al capdavant hi hagi la fins ara consellera d’Agricultura, Teresa Jordà, una persona coneixedora de les dificultats i reptes del sector, segons afirmen en un comunicat. La conselleria d’Acció Climàtica, Agricultura i Alimentació agruparà durant aquesta legislatura els camps d’actuació política que fins ara estaven repartits entre la conselleria de Territori i Sostenibilitat i la d’Agricultura. Des del Consorci Forestal de Catalunya asseguren que Jordà va mostrar “molt bona sintonia” amb el sector que representen, assistint fins i tot a l’assemblea anual de l’associació que es va celebrar el 2019 a Santa Pau. En aquell moment ja va “manifestar la necessitat d’unificar competències, assumint que la dispersió en la presa de decisions polítiques suposa un increment de conflictes a nivell de gestió”, destaquen en un comunicat.

I afirmen que la creació de la nova conselleria amb Jordà al capdavant ha “traslladat confiança al conjunt dels propietaris forestals, que gestionen el 77% dels boscos de Catalunya aplicant models de silvicultura com el millor recurs a curt termini per lluitar contra els efectes del canvi climàtic”. També remarquen que l’activitat fomenta la conservació de la biodiversitat, crea llocs de treball i activitat econòmica en zones rurals. El president de l’associació, Rosendo Castelló, s’ha posat en contacte amb Jordà per felicitar-la pel nou nomenament i ha ofert la col·laboració de la institució per treballar plegats en la “modernització i activació del sector per la lluita contra la crisis climàtica, la prevenció dels grans incendis forestals i la millora de la biodiversitat, uns compromisos assumits plenament pels propietaris de boscos particulars de Catalunya”. L’associació suma prop de 1.500 socis amb més de 200.000 hectàrees forestals de diferents punts de Catalunya, entre els quals hi ha particulars, empreses i grups d’associacions d’àmbit local.

Aquest comunicat arriba pocs dies després que, en saber-se la continuïtat de Jordà i la suma de les competències de Medi Ambient a la seva conselleria, Ecologistes de Catalunya denunciessin la “poca paraula” d’ERC i del ja president de la Generalitat, Pere Aragonès, que els havien fet promeses en un altre sentit. El comunicat d’EdC va ser molt dur tant amb tots ells com, també, amb el mateix Consorci Forestal de Catalunya, i afirmava que tenen visions completament oposades del que ha de ser la gestió de la biodiversitat i la lluita contra el canvi climàtic al nostre país.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa