MonPlaneta
El conseller de territori i sostenibilitat recorda que “l’aigua més cara és la que no es té”
  • CA
El conseller Rull presidint l’acte del Dia Mundial de l’Aigua |

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, ha destacat la intensa tasca duta a terme en els darrers anys a Catalunya en el cicle integral de l’aigua. “L’aigua és l’element que ens costa menys diners, però que té més valor en tots els àmbits de la nostra vida; per això l’aigua més cara és la que no es té” ha remarcat el conseller.

Rull ha valorat l’esforç tècnic i inversor que s’ha fet al nostre país per assolir l’increment de garantia a les zones més poblades “en un 30%, amb la potencial incorporació de 122 hm3 de nova aigua arran de la incorporació de la dessalinització, la recuperació de captacions i les millores en els tractaments de potabilització”. “Tanmateix”,ha asssenyalat, “ara cal tancar el cercle amb la millora dels abastaments locals amb fonts de proveïment d’aigua vulnerables”, fent una clara al·lusió als ajuts de 30 milions d’euros previstos per l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) entre 2016 i 2018.

Disposar de major garantia és una de les fites de la Generalitat de Catalunya, però també cal preservar el bon estat dels nostres ecosistemes hídrics. En aquest sentit, el conseller s’ha referit a la bona implantació del sanejament a Catalunya en els darrers 20 anys, fent possible que “avui hi hagi 510 depuradores en servei, que garanteixen el sanejament de més del 97% de la població. La gestió del sanejament a Catalunya ens ha permès disposar d’aigua en qualitat i quantitat”. El següent objectiu, segons el titular de Territori i Sostenibilitat, serà “la millora de depuradores que requereixen modernitzar els seus equipaments i construir de manera progressiva sistemes de sanejament en petites poblacions o nuclis aïllats”, ha assegurat.

Rull ha fet aquestes declaracions en un acte celebrat al Palau de la Generalitat avui, amb motiu del Dia Mundial de l’Aigua, que ha comptat amb l’assistència del secretari general de Territori i Sostenibilitat, Ferran Falcó, la secretària de Medi Ambient i Sostenibilitat, Marta Subirà, el director de l’Agència Catalana de l’Aigua, Jordi Agustí, el regidor de Presidència, Aigua i Energia de l’Ajuntament de Barcelona, Eloi Badia, i el president de la Fundació Agbar, Àngel Simón, entre d’altres autoritats.

Les millors fotografies de l’aigua

El conseller ha lliurat els diplomes als 24 finalistes del concurs de fotografia de

la xarxa social Instagram #acaworldwaterday2017, convocat per l’ACA per celebrar el Dia Mundial de l’Aigua. El concurs ha comptat amb la col·laboració del Col·legi de Periodistes, la Universitat Pompeu Fabra, la Fundació Agbar, el periodista i director de l’Espai Terra de TV3, Tomàs Molina, i la il·lustradora Roser Capdevila. En total s’han presentat prop de 900 propostes publicades a Instagram.

El concurs, que es celebra per segon any consecutiu, està plantejat com una activitat no competitiva, orientada a la sensibilització a través de les xarxes socials, que ha convidat un públic ampli i heterogeni a sumar-s’hi . Les fotografies havien de destacar fotogràficament valors com la sostenibilitat en la gestió; la relació amb el canvi climàtic; les conseqüències i les relacions; i l’impacte i la reflexió sobre el nostres hàbits quotidians, en qualsevol dels seus aspectes. En la valoració s’ha tingut en compte la qualitat, la creativitat i l’originalitat de les imatges.

25 anys per commemorar l’aigua

El Dia Mundial de l’Aigua, instituït per les Nacions Unides a la Conferència de Rio de Janeiro del 1992, i que se celebra cada 22 de març, serveix per recordar la importància de l’aigua i la defensa de la gestió equilibrada i sostenible d’aquest element cabdal per a la vida i el desenvolupament de la societat i, alhora, per garantir la qualitat ambiental del nostre entorn.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa