Un edifici de Sabadell, rehabilitat per a lloguer social amb mesures d’economia circular

Les innovacions que s'hi estan afegint tenen l'objectiu, amb l'ajut dels inquilins, d'aconseguir un consum energètic quasi zero

L'edifici de Sabadell que està sent rehabilitat

L’edifici de Sabadell que està sent rehabilitat | Agència de l’Habitatge de Catalunya

La directora de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya, Judith Gifreu, ha visitat les obres que s’estan fent per rehabilitar l’edifici de l’antic bloc dels mestres de Sabadell i que donarà cabuda a 16 habitatges de lloguer social. La rehabilitació s’està fent en el marc del projecte europeu Houseful format per 16 socis de diversos països europeus i 4 projectes pilots. Aquesta actuació proposa un canvi de paradigma cap a un sector de l’habitatge fonamentat en l’economia circular i té per objectiu la reducció de la producció de residus mitjançant l’ús adequat dels edificis, amb accions com la recuperació de residus orgànics per a la seva valorització com a biogàs, el reciclatge de l’aigua de pluja i de les aigües grises i negres i aprofitament del residu per a la generació de compost d’alta qualitat. La reducció del consum d’energia primària no renovable fins a un 50% mitjançant la integració de millores passives i actives amb l’objectiu d’arribar a un consum quasi zero és un dels elements més importants de la rehabilitació.

En el projecte, l’aïllament es farà amb suro, els cels rasos amb materials de baix impacte i, així mateix, es farà la instal·lació necessària per a la separació d’aigües grises i de pluja. La directora de l’Agència de l’Habitatge ha destacat la importància d’aquest projecte en la implementació de mesures d’economia circular en l’àmbit de la rehabilitació que fomentin la minimització dels consums en un sector tan important com és el de la construcció i la rehabilitació. Aquesta actuació que corre a càrrec de l’empresa Rehacsa, amb un pressupost de 1.941.255,67 euros, suposa la reforma integral de les instal·lacions, l’estructura, els tancaments exteriors i interiors i els acabats dels habitatges .

L’edifici original es va destinar a habitatges per als professors de l’escola publica Joan Sallares i Pla, que feia anys estaven en desús. Recentment, el planejament urbanístic ha estat modificat amb l’objecte de canviar la qualificació de sistema d’equipaments a ús residencial per a destinar-los a habitatge social.

Nou comentari