MonPlaneta
Dos milions d’euros per a set noves àrees de gossos a Barcelona
Àrea per gossos a Nou Barris
Àrea per gossos a Nou Barris

L’Ajuntament de Barcelona ha iniciat les obres per habilitar set àrees d’esbarjo per a gossos distribuïdes per tota la ciutat. En concret, se’n crearan cinc de noves als districtes de Ciutat Vella, les Corts, Sarrià-Sant Gervasi, Horta i Sant Andreu, i se n’ampliaran dues més d’existents a l’Eixample.

Les actuacions s’emmarquen en l’aposta de Barcelona per la convivència entre les persones i els animals de companyia, pel respecte als drets dels animals i per oferir-los zones on puguin córrer, jugar i fer les seves necessitats sense generar molèsties. En aquest sentit, l’objectiu del Govern municipal és garantir que com a mínim tots els districtes de la ciutat disposin d’una àrea d’esbarjo per a gossos de 700 metres quadrats (m2) o més, a més de crear nous espais i millorar o ampliar els existents, sempre que sigui possible.

Els set projectes que estan en marxa sumen una inversió total de 1.930.000 euros. Totes les zones d’esbarjo estaran en funcionament a la primavera de 2018, i tindran jocs per a gossos, mobiliari adaptat per al benestar dels animals, un abeurador i nova vegetació.

Els cinc espais de nova creació s’estan habilitant en els següents punts de la ciutat:

– Ciutat Vella: Parc de la Barceloneta, al passeig Marítim, 15. Superfície: 700 m2.

– Horta-Guinardó: Carrer de Coll i Alentorn, entre els carrers de Saturnino Calleja i Juan Valera. Superfície: 700 m2.

– Sarrià-Sant Gervasi: Dins l’àmbit dels Jardins Piscines i Esports, en el xamfrà dels carrers de Ganduxer i Bori i Fontestà. Superfície: 1.300m2.

– Les Corts: Als Jardins de Bacardí, a la travessera de les Corts, 122.

– Sant Andreu: Aquesta és la de Ciutat d’Asunción, a la cantonada dels carrers de Ferran Junoy i Tucumán. Superfície: 700 m2.

Pel que fa a les àrees d’esbarjo existents que s’estan ampliant i adequant, totes dues s’ubiquen a l’Eixample i tenen una inversió conjunta prevista de 370.000 euros:

– Avinguda de Mistral, entre el carrer de Vilamarí i l’avinguda del Paral·lel. Superfície: 400 m2. Finalització d’obres: març 2018.

– Costat mar de la plaça del Doctor Letamendi. Superfície: 700 m2. Finalització d’obres: març 18.

A més, l’Ajuntament ha iniciat les obres de l’àrea de Sant Martí, i està redactant els projectes de les àrees de Priorat (Sants-Montjuic), plaça Alfons Comín (Gràcia) i la del Parc Estació del Nord (Eixample) en el marc del treball de repensament general del parc.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa