!--akiadsense-->

Prop de 800 nens i nenes de 3 a 12 anys de les comarques de Lleida participaran durant el mes de juliol en la campanya Disfruita-la a l’estiu de tast de fruita dolça. La campanya és una iniciattiva d’Unió de Pagesos amb la col·laboració de la Diputació de Lleida i diversos ajuntaments.

Disfruita-la a l’estiu són degustacions guiades de fruita dolça de temporada (nectarines, cireres, peres o albercocs) dirigides als infants que participen a les estades d’estiu, en un ambient lúdic i de gaudi de les activitats durant les vacances.

Enguany, hi haurà fins a deu tastos als municipis d’Alcoletge, Sant Guim de Freixenet, Oliana, Solsona, Bellcaire d’Urgell, Bellpuig, Ivars d’Urgell, Issona, el Vilosell i Sort. Les sessions de tast inclouen l’espectacle Disfruita-la xic, a càrrec del grup d’animació La Cremallera, que exposarà als nens les propietats i els beneficis de la fruita.

Els nens i nenes que participen en les degustacions reben la carmanyola amb forma de poma Disfruita-la perquè l’utilitzin per guardar i transportar peces de fruita durant les activitats d’estiu. També reben un díptíc per a les famílies amb consells d’ús de les carmanyoles i suggerències per fomentar el consum de fruita entre els infants. La iniciativa pretén implicar, així, les famílies en la responsabilitat de donar fruita a la canalla.

Aquest és el quart any que s’organitza Disfruita-la a l’estiu a les comarques de Lleida. La campanya va començar el 2005 i, des d’aleshores, cada any hi participen una mitjana de 5.000 infants de primària de tota Catalunya.

L’objectiu principal de Disfruita-la a l’estiu és promoure el consum de fruita dolça entre nens i joves a través d’una metodologia pràctica que cerca restablir l’hàbit de menjar fruita en l’entorn familiar.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa