MonPlaneta
Descobreixen virus desconeguts fins ara a una glacera del Tibet

Un equip de científics de diverses universitats nord-americanes ha anunciat el descobriment d’una sèrie de virus que, desconeguts fins ara per a la ciència, duien 15.000 anys congelats a una glacera de l’altipla del Tibet. En concret, tal i com detallen en un article a ‘bioRxiv’, els organismes descoberts pertanyen a 28 grups acabats d’identificar.

Segons afirmen, i sempre en el pitjor dels casos, si aquest gel es fon, a causa del canvi climàtic, aquests patògens podrien ser alliberats al medi ambient, amb conseqüències que resulten molt difícils de predir. Haver-los trobat, però, pot donar molta informació als investigadors sobre l’evolució dels virus i, fins i tot i si el pitjor arribés a passar, com combatre’ls amb èxit.

Per examinar les mostres de gel de les glaceres, que és molt fàcil que es contaminin amb organismes de l’exterior, els científics van descontaminar-ne l’exterior en diverses fases i capa a capa fins arribar a la zona que no havia estat afectada. Allà van ser on van trobar 33 grups de virus diferents, 28 dels quals no s’havien vist mai fins ara.

Com a mostra que són de l’enorme biodiversitat que ha poblat el nostre planeta al llarg de la seva història, aquests organismes són una mostra d’un gran valor i que serà estudiada amb més deteniment per veure si es poden relacionar amb famílies de virus moderns i si poden suposar, en cas d’alliberar-se al medi, una amenaça per a la salut dels éssers vius que viuen actualment a la Terra.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa