MonPlaneta
Descobreixen per què els tumors epitelials provoquen retards en el desenvolupament
  • CA

Un nou estudi ha identificat per què els tumors epitelials provoquen el bloqueig de la producció d’hormones que promouen el desenvolupament. El treball, que s’ha fet a partir de la mosca ‘drosophila’, ha conclòs que la proteïna Upd3 produïda pels tumors epitelials, equivalent a la Interleuquina-6 humana, bloqueja la producció de les hormones esteroides que promouen el desenvolupament. Aquest és el principal senyal produït per cèl·lules tumorals per influir sobre la producció de les hormones i activar vies de senyalització que bloquegen la transició a la fase adulta. El treball ha estat elaborat pel laboratori de Desenvolupament i Control del Creixement de l’IRB Barcelona i s’ha publicat a la revista ‘Current Biology’.

“Aquesta troballa és molt rellevant i ens pot ajudar a entendre els retards que es produeixen en la transició a la pubertat provocats per diferents patologies en els adolescents“, segons ha destacat el doctor Marco Milán, investigador ICREA i cap de laboratori de Desenvolupament i Control del Creixement de l’IRB Barcelona.

“A la fi, el que passa és que un òrgan danyat envia senyals a l’organisme per advertir que no està preparat per a un procés de canvi”, ha afegit.

Les cèl·lules tumorals no només produeixen Upd3 per regular la producció d’hormones esteroides, sinó també altres molècules que actuen sinèrgicament“, segons apunta Daniela Romão, estudiant de doctorat i primera autora de l’article.

“Curiosament, algun d’aquests senyals produeix una resposta de l’organisme que s’assembla al que passa en pacients diabètics”, ha explicat en un comunicat de l’IRB Barcelona. Per això Romão considera que els resultats obtinguts “obren noves vies per a comprendre millor per què la diabetis és un component de risc en pacients de càncer”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa