Descobreixen el “Drac Glaçat”, el rèptil volador més gran del Cretaci

Segons els fòssils, l'envergadura d'aquest animal, que va viure fa uns 70 milions d'anys, hauria arribat fins a 10 metres, convertint-lo en una de les espècies voladores més grans que es coneixen

Il·lustració de l'aspecte probable del Drac Glaçat

Il·lustració de l’aspecte probable del Drac Glaçat | David Mas / Universitat Queen Mary de Londres

Un equip de científics de la Universitat Queen Mary de Londres (Anglaterra) han anunciat la descoberta de les restes d’un dels animals més grans que ha existit mai, un rèptil enorme que va regnar sobre els cels del període Cretaci, fa uns 70 milions d’anys. Part de la família dels pterosaures, se l’ha batejat com a ‘Cryodrakon boreas’, que vol dir “drac glaçat del nord” i, segons es calcula, tenia una envergadura de fins a 10 metres, el triple que l’ocell més gran que existeix a dia d’avui. Segons expliquen els responsables de la troballa en un article publicat a la revista ‘Journal of Vertebrate Paleontology’, l’animal tenia un cap molt gran, un coll també molt gran i un cos prim i cobert de plomes semblants a les dels pollets, amb un pes superior als 200 quilos.

Els fòssils d’aquest Drac Glaçat van ser localitzats a Alberta (Canadà) fa dècades, però s’havien identificat com a pertanyents a una altra espècie de pterosaure gegant, el Quetzalcoatlus, fins que una anàlisi recent va demostrar que no ho eren i que, probablement, eren d’una espècie desconeguda fins ara. Pel que fa a la seva distribució geogràfica, els científics pensen que devia viure a gran part d’Amèrica del Nord. Probablement passava molt de temps a terra, caminant, i alimentant-se de llangardaixos, petits mamífers i, fins i tot, cries de dinosaure, però tenia una gran capacitat per volar i, amb les seves enormes ales, podia recórrer distàncies de centenars o potser, fins i tot, milers de quilòmetres sense cap problema.

Nou comentari