MonPlaneta
L’experiència de descobrir 145 balenes agonitzant a una platja de Noza Zelanda
Balenes agonitzant a una platja de Nova Zelanda | Liz Carlson

Liz Carlson és una blogera nord-americana que amb el seu company Julian Ripoll viatjaven per Nova Zelanda. En una platja de l’illa Stewart es van trobar amb una escena que no se l’esperaven: un grup molt gran de balenes (ara se sap que eren 145) que agonitzaven prop de la sorra.

L’experiència va ser molt dura i l’han explicat a la BBC. “Ha estat el pitjor malson de la meva vida” deia Liz Carlson. “Vam arribar i van descobrir totes aquelles que balenes moribundes i al principi vam intentar ajudar-les empenyent-les per tornar-les al mar, però eren massa grans i no hi podíem fer res”, explica.

Mentre el seu company va anar a buscar ajuda Liz es va quedar i explica a la BBC que “podia sentir la por dels animals quan em miraven”. Unes hores més tard va arribar Ripoll amb uns guardaboscos. Van avaluar la situació però no podien fer res fins l’endemà al matí. Al dia següent la situació havia empitjorat. La marea havia baixat i les balenes estaven atrapades a la sorra. “Algunes ja havien mort” explica Carlson “i a les altres els quedava poc. Teníen llàgrimes als ulls i feien uns sons molts tristos”.

Per això finalment els guardaboscoss van decidir saf¡crificar les que encara estaven vives. El Departament de Conservació de Nova Zelanda va decidir deixar els cossos de les blaenes per que la natura segueixi el seu curs.

Mireu en aquesta galeria de fotos les imatges de Liz Calrson i Julian Ripoll d’aquesta experiència.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa