Imatge artística dels planetes que orbiten l'estrella K2-187.
Imatge artística dels planetes que orbiten l’estrella K2-187. | NASA

!--akiadsense-->

Un equip internacional d’investigadors, fent servir una combinació de telescopis terrestres i espacials, ha trobat més de 100 exoplanetes -móns fora del nostre Sistema Solar- en només tres mesos. Aquests planetes, molt diversos, podrien jugar un gran paper en el desenvolupament de les investigacions sobre aquest tipus de cossos celestes i sobre la possibilitat de vida fora de la Terra. Durant els darrers anys, la recerca en exoplanetes ha estat molt activa i ha donat resultats molt positius. Un dels elements clau en l’expansió d’aquest camp d’investigació ha estat el Telescopi Espacial Kepler, que va ser posat en òrbita el 2009 amb aquesta finalitat i que ha estat retirat recentment. Quan un planeta passava per davant de l’estel que orbita -des del punt de vista del telescopi-, la lluminositat de l’estrella baixa, i és així com el Kepler n’ha detectat molts.

Els astrònoms, que provenien de diverses universitats d’arreu del món, han examinat 227 candidats a exoplanetes detectats pel Telescopi Espacial Kepler fent servir altres telescopis espacials i terrestres i han confirmat que 104 d’ells són, efectivament, planetes que orbiten estrelles diferents de la nostra, segons han explicat a la revista ‘The Astronomical Journal’. D’entre ells, 7 tenen períodes orbitals -“anys”- de menys de 24 hores, cosa que desperta preguntes sobre els processos que van dur a la seva formació. Els investigadors també han confirmat la descoberta de diversos planetes rocosos de massa petita -menys de la meitat de la de la Terra- i alguns sistemes planetaris amb diversos exoplanetes.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Ramon a desembre 05, 2018 | 15:14
    Ramon desembre 05, 2018 | 15:14
    Molts avenços, molts descobriments, però, pilota que roda per l'àrea sense que cap davanter ni cap defensa encerti a xutar-la, pilota que, de cada mil vegades, mil, el locutor ens dirà que "s'ha passejat".

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa