MonPlaneta
La cooperativa agrícola més gran d’Europa promet reduir les seves emissions
Vaques alimentant-se a una granja
Vaques alimentant-se a una granja | Domini Públic

!--akiadsense-->

La cooperativa agrícola més gran d’Europa, Arla Foods, s’ha compromès a reduir les emissions derivades del seu negoci. Segons informa la cadena britànica BBC, Arla ha afirmat que la seva promesa requerirà la introducció de “canvis radicals” durant les properes dècades, cosa que inclourà el desenvolupament de noves tecnologies, però que el seu objectiu, que qualifica d'”ambiciós”, es pot convertir en realitat.

La indústria agrícola, especialment la dels productes lactis, produeix com a residu una gran quantitat de gasos d’efecte hivernacle. D’entrada, les mateixes vaques són unes grans emissores de metà, un gas d’efecte hivernacle molt potent. A més, però, també produeix tant diòxid de carboni com òxid de nitrogen durant els seus processos d’embalat i transport i a través de l’ús de fertilitzants. De fet, fins i tot alguns grans inversors han començat a protestar i a recomanar a les empreses de menjar ràpid que forcin els seus proveïdors a reduir les seves emissions. En aquesta línia, Alda s’ha proposat neutralitzar el CO2 que produeixen les explotacions làcties dels 10.300 membres de la cooperativa que es dediquen a aquest sector del negoci. Això farà imprescindible introduir millores a la seva cadena de subministrament i, també, compensar algunes emissions inevitables, segons afirma la companyia.

A hores d’ara, Arla afirma que ja ha reduit les emissions de CO2 associades a la producció i l’embalatge dels seus productes en més d’un 20% i que, a les seves granges, les emissions de diòxid de carboni per quilo de llet produida s’han reduit gairebé un 25% durant els darrers 20 anys. A més, també ha explicat que està provant noves tecnologies per a les granges, com ara la producció d’energia neta fent ús dels fems. Tot i això, la cadena britànica també cita Joseph Poore, de la Universitat d’Oxford, que troba que els objectius anunciats per Arla Foods no són prou clars: “si és només diòxid de carboni és un objectiu molt mínim”, ha afirmat, mentre que “si inclouen el metà, l’òxid de nitrogen i la producció de pinsos, a més d’abordar altres aspectes mediambientals de la indústria dels lactis, sí que seria ambiciós”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa