MonPlaneta
Consumir raïm pot protegir la pell dels raigs ultraviolats
  • CA

Consumir raïm pot protegir la pell dels raigs ultraviolats, segons han evidenciat investigadors de la Universitat d’Alabama (Estats Units) en un estudi publicat recentment al ‘Journal of the American Academy of Dermatology’. De fet, es creu que els components naturals que es troben en el raïm coneguts com a polifenols són responsables d’aquests efectes beneficiosos.

Per assolir aquesta conclusió, els experts van analitzar l’impacte de consumir raïm sencer en pols durant 14 dies contra l’impacte de la llum ultraviolada. La resposta de la pell dels subjectes a aquesta llum es va mesurar abans i després de consumir raïm durant dues setmanes, determinant la dosi llindar de radiació ultraviolada que va induir un envermelliment visible després de 24 hores, la dosi mínima d’eritema (MED). En altres paraules, la dosi mínima per produir una lesió cutània.

D’aquesta manera, els experts van observar que es necessitava una major exposició als raigs UV per causar cremades solars després del consum de raïm, i la MED augmentar de mitjana un 74,8 per cent. L’anàlisi de les biòpsies de pell va mostrar que la dieta del raïm es va associar amb una disminució del dany de l’ADN, menys morts de cèl·lules de la pell i una reducció dels marcadors inflamatoris que, si no es controlen, junts poden afectar la funció de la pell i potencialment conduir a càncer de pell.

“Vam veure un efecte fotoprotector significatiu amb el consum de raïm i vam poder identificar les vies moleculars per les quals es produeix aquest benefici, mitjançant la reparació del dany de l’ADN i la regulació a la baixa de les vies proinflamatòries. Els raïms poden actuar com un protector solar comestible, oferint una capa addicional de protecció a més dels productes de protecció solar típics“, han conclòs els investigadors.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa