MonPlaneta
Es confirma que els pangolins són vectors de virus semblants al SARS-CoV-2

Els pangolins, un dels animals que s’havien assenyalat com a possible origen de la pandèmia del nou coronavirus, sembla que podrien ser-ho realment. Segons afirma la cadena britànica BBC a la seva pàgina web, exemplars d’aquest animal introduïts il·legalment a la Xina han estat analitzats i s’ha comprovat que són el vector de virus molt relacionats amb el responsable de la crisi sanitària mundial.

Per acabar amb el perill que això suposa, afirmen, els mercats d’animals salvatges vius haurien de ser prohibits arreu del món, tancant una porta a la possible aparició de noves malalties amb origen a altres espècies.

Els pangolins, explica l’article, són el mamífer de què es trafiquen més exemplars il·legalment, ja que no només es consumeixen com a aliment sinó que, a més, són un ingredient destacat de la medicina tradicional xinesa. El virus, però, podria haver estat originalment als ratpenats, d’on haurien passat als pangolins i, d’allà, als humans.

Així, l’estudi de la informació genètica dels virus indica que haurien de ser vigilats de prop pel seu potencial de propagar malalties i que, per tant, la seva venda als mercats hauria de ser totalment prohibida. Els pangolins, a més, són un animal en perill d’extinció, en part a causa del seu tràfic, i per tant, eliminar-lo també podria salvar-los de la desaparició.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa