MonPlaneta
Comprar una peça de roba o una altra té conseqüències mediambientals

Tenir el màxim d’informació possible sobre allò que comprarem és la millor manera de poder decidir en conseqüència.

La mateixa Xènia Viñas ja va elaborar amb molta cura un esquema amb tot allò que cal tenir en compte per fer una compra sostenible quan anem al súper. Ara se centra en la compra de roba.

Tot i que la dissenyadora i fotògrafa recorda que abans de res és important “aprofitar, recosir, comprar de segona mà o intercanviar”, quan no queda més remei que comprar de nou, val la pena tenir en compte una sèrie de condicionants.

És per això que Viñas ha dissenyat una mena de manual gràfic per tal de posar sobre la taula una sèrie d’elements a tenir en compte a l’hora de comprar-nos roba nova.

Ell diu que “per anar sobre segur escullo teixits reciclats naturals primer, sintètics reciclats després. Si no són reciclats, l’opció eco (en tota la cadena de producció) és la menys perjudicial. Normalment trobo mescla de teixits a l’hora de comprar i la meva política és sempre agafar el teixit de més proporció sostenible”.

Sobre els materials, la producció, i els processos és el que parla aquest esquema que està pensant per ajudar a decidir a l’hora de comprar peces de roba.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa