MonPlaneta
La Comissió Europea augmenta a 47,5 milions el finançament de la recerca contra el coronavirus
La comissària d’Innovació, Recerca, Cultura, Educació i Joventut, Mariya Gabriel
La comissària d’Innovació, Recerca, Cultura, Educació i Joventut, Mariya Gabriel | Comissió Europea

!--akiadsense-->

La Comissió Europea va assegurar, aquest divendres passat, 37,5 milions d’euros per a la recerca urgent per al desenvolupament de vacunes, tractament i diagnòstic del coronavirus, xifra que s’afegeix als 10 milions d’una convocatòria oberta al gener. Aquesta acció, que s’emmarca en la resposta coordinada de la Unió davant l’amenaça per a la salut pública que suposa el coronavirus, amplia a 47,5 milions d’euros els fons de la convocatòria d’emergència contra el brot. Així, s’han seleccionat disset projectes en els quals hi participen cent trenta sis equips de recerca d’arreu de la Unió i de fora, que començaran a treballar en el desenvolupament de vacunes, nous tractaments, proves de diagnòstic i sistemes mèdics destinats a prevenir la propagació de la malaltia.

La comissària d’Innovació, Recerca, Cultura, Educació i Joventut, Mariya Gabriel, va declarar que “el finançament d’emergència, provinent d’Horitzó 2020, permet als investigadors posar-se a treballar de manera immediata per tal d’abordar el brot del coronavirus des de diversos fronts. El fet de veure que la comunitat de recerca s’hagi posat a treballar-hi amb aquesta rapidesa ens dóna noves esperances a l’hora de pensar que aviat serem més a prop del nostre objectiu d’aturar la propagació del virus”.

La Comissió està negociant acords de subvenció amb els beneficiaris seleccionats. La tasca dels disset projectes consistirà en:

– el desenvolupament de noves vacunes; la recerca se centrarà en el desenvolupament d’una vacuna profilàctica i d’una vacuna terapèutica, que s’utilitzaran per a prevenció i tractament, respectivament.

– les proves de diagnòstic ràpid als punts d’atenció; s’incrementaran els esforços destinats a permetre que els treballadors sanitaris situats a la primera línia obtinguin un diagnòstic més ràpid i precís; la qual cosa, a l’hora reduirà el risc de noves propagacions del virus.

– nous tractaments, per als quals s’adoptarà un enfocament doble. En primer lloc, l’acceleració del desenvolupament de nous tractaments ja en marxa i, en segon lloc, el cribratge, la detecció de molècules que podrien combatre el virus, fent servir tècniques avançades de modelatge i computació.

– la millora de l’epidemiologia i la sanitat pública, incloent-hi la preparació i capacitat de resposta davant dels brots. Aquests projectes ajudaran a desenvolupar millors sistemes de seguiment per prevenir i controlar de manera eficaç la propagació del virus, així com per contribuir a l’avaluació de la dinàmica social.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa