MonPlaneta
La col·laboració d’empreses, administracions i ciutadans, essencial contra el canvi climàtic
  • CA
Alamany, Salamero, Folch i Usart durant l’acte al Reial Cercle Artístic | Cedida

Aquest dimarts a la tarda, Aigües de Barcelona ha presentat el catàleg de ‘The Zone of Hope’ al Reial Cercle Artístic de Barcelona coincidint amb la vigília del Dia Mundial del Medi Ambient. La companyia ha aprofitat el dia per presentar les seves accions per lluitar contra el canvi climàtic, continuant amb el seu compromís amb la sostenibilitat i l’economia circular. L’acte, moderat per Mònica Usart, meteoròloga i comunicadora ambiental, i que ha comptat amb la presència de Ramon Folch, ecòleg i fundador d’ERF; Oriol Alamany, fotògraf; i Maria Salamero, directora d’Estratègia de Sostenibilitat i Comunicació d’Aigües de Barcelona, ha posat en valor l’exposició ‘The Zone of Hope’, que va més enllà de l’allau de dades i informes disponibles i mostra els efectes del canvi climàtic d’una manera totalment palpable al gran públic gràcies a la realitat virtual immersiva i la durada de la qual s’ha prorrogat fins el proper mes de novembre al mateix Reial Cercle Artístic.

Davant la situació actual i les perspectives de futur, els assistents han remarcat que és imprescindible que institucions, empreses i societat arribin a un acord per fer front al canvi climàtic. Entre els anys 1983 i 2012, l’hemisferi nord ha viscut els 30 anys més càlids dels darrers 1.400 anys, i el nivell del mar ha pujat més del segle XIX ençà que durant els 2.000 anys anteriors. Un dels seus molts efectes, tal i com s’ha explicat, és que, en combinació amb l’augment de la població humana de la Terra -es podria arribar a 9.500 milions d’habitants el 2050- l’escassedat d’aigua pujarà sense parar. Aigües de Barcelona treballa per reduir la seva contribució al canvi climàtic i, des de 2015, ha fet que la seva petjada de carboni baixés un 40,6% durant els darrers quatre anys i ha aconseguit que gairebé el 100% de l’energia que fa servir al cicle de l’aigua sigui verda, gràcies, entre d’altres, a la instal·lació de plaques fotovoltaiques. A més, també impulsa la mobilitat sostenible, renovant la seva flota amb vehicles elèctrics.

Mònica Usart ha estat l’encarregada de moderar el debat | Cedida

Tal i com ha explicat Ramon Folch, el catàleg de ‘The Zone of Home’ vol “perpetuar el contingut de l’exposició”, com totes les altres, amb l’afegit que les seves mateixes característiques la fan especialment “evanescent”. A més, però, el catàleg complementa el que es pot veure al llarg del seu recorregut “posant negre sobre blanc el pensament” de diversos experts, dades il·lustratives sobre el canvi climàtic i també bones pràctiques que s’han anat duent a terme per mirar de mitigar-ne els efectes. Els ponents, però, han reclamat un esforç més gran per part, especialment, de les administracions públiques, que poden lluitar contra el canvi climàtic des de la legislació, però també dels ciutadans, la importància dels quals és cabdal.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa