MonPlaneta
Colgate presenta el seu nou tub de pasta de dents reciclable
  • CA
El nou tub de pasta de dents fet d’un material reciclable que ha presentat Colgate | Colgate

Els tubs de pasta de dents que fem servir habitualment estan fets d’una barreja de diversos plàstics i alumini que els fan impossibles de reciclar. Tenint en compte la gran quantitat d’aquests productes que es fan servir al món, trobar un material reciclable que tingués les mateixes propietats que l’emprat fins ara seria un gran pas per a eliminar la generació de residus i, alhora, circularitzar l’economia gràcies al seu reaprofitament. Segons ha anunciat en un comunicat, Colgate ha aconseguit trobar aquest material i ha presentat “el primer tub de pasta de dents reciclable” com a part dels esforços que està fent la companyia per estar a l’alçada del compromís que va adquirir: fet que el 2025 tots els seus productes estiguin fets de materials reciclats.

El camí fins aquest anunci, però, que també detalla que els nous tubs es començaran a comercialitzar l’any 2020 en algunes de les seves marques, no ha estat fàcil, i han calgut cinc anys d’investigació per aconseguir un material que mantingués les propietats de la barreja tradicional i que, a més, es pogués reciclar. La idea sobre la que van treballar va ser la de fer servir polietilè d’alta densitat (HDPE en anglès), un tipus de plàstic reciclable força habitual, però es van adonar que no es podia aixafar prou com per aprofitar tota la pasta de dents de l’interior del tub. Finalment, però, una combinació adequada de polietilens d’alta densitat va aconseguir permetre que es pogués esprémer tota la pasta del tub, que la integritat del producte no es comprometés i que es pogués fabricar a la velocitat que demana la indústria.

Un cop se n’hagi corroborat l’eficàcia, Colgate oferirà la seva tecnologia als fabricants de tubs de plàstic per a tot tipus de productes. Segons Justin Skala, president executiu de Colgate-Palmolive, “si animem als altres a fer servir aquesta tecnologia, podem aconseguir un impacte encara més gran i augmentar la viabilitat comercial a llarg termini d’aquesta solució”. De moment, el disseny ha estat aprovat per l’Associació de Recicladors de Plàstic dels Estats Units, però encara ha de rebre el vist-i-plau d’altres organitzacions per poder fer-se servir globalment i aconseguir que els tubs, un dels envasos de plàstic més usats a tot el món que encara no té una alternativa reciclable, deixin d’anar a parar a les deixalleries.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa