MonPlaneta
Cinc noves empreses s’adhereixen al programa d’acords voluntaris de reducció de CO2
  • CA
Un tren d’FGC del Metro del Vallès | FGC

Cinc noves organitzacions s’han adherit al programa d’acords voluntaris per a la reducció d’emissions de gasos amb efecte d’hivernacle, que promou el Departament de Territori i Sostenibilitat. D’aquesta manera, ja són 177 les empreses que formen part d’aquest programa que reconeix el compromís voluntari dels adherits amb la reducció de gasos amb efecte d’hivernacle.

Les noves adhesions són Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, que s’hi adhereix amb totes les activitats i instal·lacions de l’organització, és a dir, la Xarxa Ferroviària i la Xarxa de Turisme i Muntanya; la Fundació Ampans, que treballa amb persones amb discapacitat intel·lectual i malaltia mental i amb persones en situació de vulnerabilitat i inclou a l’acord la totalitat de les instal·lacions i activitats a la comarca del Bages; E-Scentia global, que ofereix suport a promotores i constructores; Kriter Softwater, que ofereix desenvolupadors de software i altres serveis informàtics; i EPM Gas Technology, que treballa a nivell mundial en projectes gasistes.

Els Acords Voluntaris són un segell de qualitat per a empreses, organitzacions i institucions de Catalunya que acreditin un compromís ferm en la reducció dels gasos responsables del canvi climàtic. A través d’aquest programa, les organitzacions es comprometen a fer inventaris d’emissions anuals i a plantejar i implantar mesures per reduir-les. Les noves adhesions tenen tres mesos per presentar el primer inventari i les mesures per reduir les seves emissions. El programa va néixer a mitjans del 2010 perquè les organitzacions disposessin a Catalunya d’un marc on mostrar el seu compromís amb la reducció d’emissions. La majoria de les que s’hi han adherit han optat per accions encaminades a la reducció del consum energètic, amb l’estalvi de costos que ha dut associada.

La tipologia de les organitzacions adherides al programa és molt variada. L’empresa privada és la més representada, al voltant del 70% del total. La segueixen les entitats de l’administració pública, amb aproximadament el 15%, les organitzacions sense ànim de lucre i altres tipus d’organització, com els consorcis. Des d’un punt de vista sectorial, la posició més destacada l’ocupen les consultories i enginyeries, especialment les dedicades a qüestions ambientals, juntament amb la indústria. De la indústria, els principals sectors són l’alimentari i el metal·lúrgic. Altres sectors compromesos són l’administració pública, les organitzacions de logística i les entitats amb socials i d’educació i salut.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa