MonPlaneta
Chacón: “Volem tenir un paper actiu en la transformació del model energètic de Catalunya”
La consellera Chacón durant la seva visita a la fira
La consellera Chacón durant la seva visita a la fira | Departament d’Empresa i Coneixement

!--akiadsense-->

La consellera d’Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, ha inaugurat aquest matí la primera edició del Global Power & Energy Exhibition, el primer saló internacional dedicat a la transició energètica que se celebra del 17 al 20 de setembre a Fira de Barcelona, en el marc del saló Gastech. En l’acte inaugural, la consellera ha estat acompanyada per Berenice Lamblin, productor de la conferència; Junior Isles, editor de The Energy Industry Times i Joan Herrera, director general de l’Instituto para la Diversificación y Ahorro de Energía. També hi ha estat present el director general d’Energia, Pere Palacin, i el director de l’ICAEN, Manel Torrent. En aquest marc, la consellera Àngels Chacón ha remarcat que “volem tenir un paper actiu en la transformació del model energètic de Catalunya”. Per aquest motiu, “hem inaugurat GPEX, el primer saló internacional dedicat a la transició energètica, donant suport a les empreses que en formen part i on l’ICAEN és soci institucional”.

La consellera ha indicat que “som conscients dels reptes que tenim. Formem part d’un marc mundial preocupat per l’excessiva dependència de recursos energètics d’origen fòssil i l’impacte de l’actual model energètic en el medi ambient”. En aquest sentit ha apuntat que “com a Govern partim del Pacte Nacional per a la Transició Energètica, per avançar cap a un nou model energètic més net, democràtic, distribuït i sostenible.” La consellera Chacón ha assenyalat que quan parlem de transició energètica, “parlem de sostenibilitat, eficiència, recerca, innovació, canvi climàtic, empoderament dels ciutadans… Però sobretot parlem de generositat transgeneracional”.

Un cop realitzat l’acte inaugural, la consellera Chacón ha visitat l’estand de l’ICAEN, on està present el Clúster de l’Energia Eficient de Catalunya; l’Institut de Recerca Energètica de Catalunya i diverses empreses del sector. El saló GPEX 2018 reuneix companyies, entitats i administracions per abordar la transició energètica tant des d’un punt de vista legal com comercial, tècnic i geopolític. Per això, comptarà amb ponències i sessions de treball especialitzades en aquests àmbits. Al mateix temps, el saló reuneix una cinquantena d’exhibidors especialitzats en tecnologies innovadores i solucions,com ara l’autoconsum fotovoltaic, els edificis de consum energètic gairebé zero o la mobilitat elèctrica.

Les polítiques de la Generalitat de Catalunya per afavorir la transició energètica cap a un nou model energètic més net, sostenible i democràtic han facilitat que els organitzadors optessin per Barcelona com a seu de la primera edició del GPEX. Les actuacions i mesures per fomentar l’autoconsum fotovoltaic i per compartir en petites comunitats l’energia d’origen renovable (com la constitució de la Taula de l’autoconsum fotovoltaic o la línia d’ajuts per a bateries) o l’impuls del vehicle elèctric (a través del desplegament d’una xarxa de punts de recàrrega ràpida que en garanteixi els desplaçaments llargs per tot el territori, que recentment ha estat mostrada com a exemple en fòrums europeus), han situat Catalunya com una ubicació atractiva per a un sector, el de la innovació energètica, en plena expansió i amb un elevat potencial de creixement.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: BourbonPpsoe terroristes a setembre 17, 2018 | 14:03
    BourbonPpsoe terroristes setembre 17, 2018 | 14:03
    Si deixem que aquests tinguin algun paper a Catalunya, serà per continuar l'espoli i la estafa.
  2. Icona del comentari de: catala emprenyat a setembre 17, 2018 | 14:36
    catala emprenyat setembre 17, 2018 | 14:36
    I tan que volen!!!! fins i tot assegurar-se que madriz ho controla tot i estar a temps per torpedinar qualsevol intent de treure el seu pais de la Edat Mitjana que els amics del 155 estan prou a gust.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa