MonPlaneta
Chacón: els guardons ICREA Acadèmia “afavoreixen l’impacte internacional de la recerca”

La consellera d’Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, va dir aquest dimarts que els guardons ICREA Acadèmia “afavoreixen l’impacte internacional de la recerca que es fa a les universitats catalanes”. Chacón va fer aquestes declaracions, precisament, a la cloenda de l’acte de lliurament de les distincions corresponents al 2018, on la consellera va assistir juntament amb el secretari d’Universitats i Recerca, Francesc Xavier Grau, i el director d’ICREA, Antonio Huerta. Amb aquests guardons, el Govern reconeix el talent de 45 investigadors del sistema universitari català. Les distincions, que enguany arriben a la desena edició, reconeixen la tasca de recerca del professorat de les universitats públiques catalanes i, alhora, contribueixen a retenir el talent investigador dins el sistema universitari del país. En aquest sentit, la consellera va refermar el compromís de l’Executiu amb la comunitat científica i investigadora i va anunciar que “dotarà la recerca d’un marc jurídic estable amb el desenvolupament de la Llei de la Ciència”.

Amb el reconeixement com a investigadors ICREA Acadèmia, els 45 professors guardonats rebran 40.000€ anuals cadascun durant un període de 5 anys. Aquestes distincions estan destinades al professorat universitari que fa recerca i docència i, en especial, els qui es troben en fase plenament activa i d’expansió de la seva activitat investigadora. Per àrees temàtiques, els guardons es van repartir de la manera següent: ciències experimentals i matemàtiques (9), ciències de l’enginyeria (11), ciències de la vida i la medicina (9), humanitats (7), i ciències socials i del comportament (9).

La consellera d’Empresa, Àngels Chacón | ACN

!--akiadsense-->

Amb les noves distincions ja són 274 els investigadors que han obtingut la qualificació ICREA Acadèmia a les universitats catalanes en el marc d’aquest programa, finançat pel Govern amb 6 milions d’euros anuals. Per optar a les distincions ICREA Acadèmia, cal que el personal docent i investigador contractat o funcionari de les universitats publiques de Catalunya estigui en possessió del títol de doctor/a; tingui una vinculació permanent i a temps complet a una universitat pública de Catalunya i estigui impartint docència de manera regular.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa