Mas Blanch i Jové

!--akiadsense-->

Mas Blanch i Jové no està connectat a la xarxa elèctrica i fins ara l’energia que necessitaven pel funcionament de les instal·lacions provenia d’un generador de gasoil i d’algunes plaques solars.

Però la cura pel medi ambient d’aquesta empresa va més enllà de l’elaboració de vins ecològics i és per això que han decidit apostar fort per l’energia solar.

Amb una inversió de 200.000 euros aconseguiran cobrir el 99% de les necessitats energètiques del celler amb un parc fotovoltàic format per 110 plaques d’última generació i 48 bateries de 2500 watts. Aquestes bateries són les que permetran tenir energia tot l’any encara que no faci sol.

La gerent, Sara Jové, diu que feia temps que s’estaven plantejant una ampliació del celler, però només amb la introducció de noves propostes enoturístiques com els esmorzars han detectat que la despesa energètica i mediambiental és molt important. “És per això que hem decidir posposar l’ampliació i invertir en el parc fotovoltàic”.

A més hem calculat que, subtitutir les energies fòssils per la solar suposarà deixar de gener prop de 32 tones de CO2 a l’any.

L’excedent energètic que s’anirà emmagatzemant a les bateries serivirà també perquè tots els visitants que arribin en cotxe elèctric puguin carregar els seus vehicles de forma gratuïta.

Mas Blanch i Jové, elabora 55.000 ampolles de vi, totes procedents de viticultura ecològica i cada any organitza la Vinya dels Artistes, una activitat que convida a creadors de diferents disciplines a intervenir en el territori i a les instal·lacions del celler per conjuminar l’art amb el vi.

Nou comentari

Comparteix