MonPlaneta
Cedeixen finques públiques de la Terra Alta perquè els futurs pastors practiquin
| Cristóbal Castro

!--akiadsense-->

Els pastors que es formen a l’Escola de Catalunya de Rialp (Pallars Sobirà) podran fer pràctiques a la Terra Alta. La xarxa d’espais test, que ha estat impulsada a Catalunya i Extremadura pel Grup Operatiu RETA, permetrà provar projectes agrícoles i ramaders “en un entorn segur i amb una viabilitat econòmica de baix risc” i ajudar a que els joves professionals s’incorporin al camp. Gandesa, Prat de Comte i la Pobla de Massaluca cediran finques públiques de la seva propietat per treballar la silvopastura, pasturatge extensiu que redueix el risc d’incendis. El projecte durarà dos anys i com a mínim tres nous pastors posaran en pràctica aquest ús del terreny forestal.

Així, la Terra Alta serà el primer lloc de Catalunya on es posarà a prova aquest projecte que té com a objectiu fomentar el relleu generacional, especialment en el sector de la ramaderia extensiva, que ajuda a la neteja del sotabosc. Aquests espais test s’han importat de França, on han tingut un gran èxit, i es tracta de finques condicionades per a activitats agràries i ramaderes que permeten incorporar persones noves al sector agrícola, força envellit.

A l’estiu, un cop acabata l’avaluació de la viabilitat econòmica i tècnica de les finques decides, s’establiran les inversions necessàries per mantenir el ramat, que aniran a càrrec de l’ADF Terra Alta i que, de moment, són 50.000€.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa