MonPlaneta
Catalunya serà a la Setmana del Clima de Nova York

El Govern de Catalunya participarà la setmana vinent en les sessions i activitats que s’han programat per celebrar la Setmana del Clima de Nova York, una important cita internacional en matèria d’acció climàtica que The Climate Group organitza anualment des de l’any 2009.

Aquesta organització està formada per governs regionals, empreses, associacions i d’altres entitats implicades en la lluita contra el canvi climàtic, l’objectiu de la qual és ajudar a governs i institucions privades a assolir una economia mundial baixa en carboni.

Catalunya en forma part des de la seva creació i actualment ostenta la presidència europea de l’Aliança d’Estats i Regions (States&Regions Alliance), organisme vinculat a The Climate Group.

Aquest any, la Setmana del Clima de Nova York esdevindrà el punt d’encontre mundial de governs, empreses, institucions acadèmiques i organitzacions no governamentals, entre altres, per donar resposta al repte del canvi climàtic.

La secretària de Medi Ambient i Sostenibilitat, Marta Subirà, acompanyada de la directora general de Qualitat Ambiental i Canvi Climàtic, Mercè Rius, assistirà a la cerimònia d’obertura de la Setmana i participarà en diferents actes, com unes taules rodones de diàleg per a governs estatals i regionals i signants de l’Under2MOU, un acord de col·laboració en matèria de lideratge mundial davant el canvi climàtic. L’esdeveniment servirà a les diferents organitzacions per compartir els seus últims èxits, identificar oportunitats de col·laboració i discutir els propers passos a seguir en la Cimera Mundial d’Acció Climàtica 2018.

Subirà exposarà a nivell internacional la recent aprovació de la Llei del Canvi Climàtic a Catalunya, el Programa voluntari de compensació d’emissions de gasos amb efecte d’hivernacle i la revisió de l’Estratègia catalana d’adaptació al canvi climàtic (ESCACC).

La Llei, aprovada fa poc més d’un mes al Parlament, servirà per consolidar la feina feta contra el canvi climàtic en els darrers vint anys, especialment des de l’any 2005, i contribuir en el paper decisiu que Europa vol jugar per afrontar amb garanties aquest repte per construir una societat menys vulnerable i més avançada.

Durant aquesta setmana de treball i negociacions, la secretària mantindrà reunions bilaterals amb representants de diferents governs d’arreu del món, com Ontario (Canadà) i de diversos organismes governamentals, com el Departament de Protecció del Medi Ambient de la Ciutat de Nova York.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa