MonPlaneta
Catalunya acollirà una trobada internacional pel desenvolupament de l’economia circular
La delegació catalana al Circular Economy Hotspot 2018 (Glasgow, Escòcia)
La delegació catalana al Circular Economy Hotspot 2018 (Glasgow, Escòcia) | Departament de Territori i Sostenibilitat

!--akiadsense-->

La candidatura de Catalunya va guanyar aquest dijous el procés per a acollir l’edició de l’any 2020 del Circular Economy Hotspot, una trobada internacional de governs, empreses i organitzacions, on els països mostren les seves polítiques i accions encaminades cap al desenvolupament de l’economia circular. Així, Catalunya serà la seu d’aquesta important trobada i mostrar a la resta de participants totes les iniciatives i projectes que promouen l’economia circular, tant des de l’administració pública, com des de l’àmbit privat i no governamental.

La secretària de Medi Ambient de la Generalitat, Marta Subirà, es va mostrar “molt satisfeta” per la decisió, presa a Glasgow durant la celebració del Circular Economy Hotspot, que enguany té lloc a Escòcia. Catalunya va aconseguir imposar-se a les candidatures de Canadà, Dinamarca, Taiwan i Eslovènia, “amb una proposta que destacava la feina que el Govern català impulsa des de fa uns anys amb l’aprovació, al seu moment, de l’Estratègia d’economia verda i circular; amb el Pacte Nacional per a la Indústria i amb l’Estratègia d’ecodisseny” va assenyalar Subirà, qui va afegir que haver pogut guanyar aquest procés competitiu també va ser “gràcies al suport que han mostrat les empreses, entitats i centres de recerca que han participat en l’edició d’enguany”. La delegació catalana estava formada per una vintena de representants de diferents empreses, associacions professionals i centres de recerca que estan treballant en l’àmbit de l’economia circular. Unes empreses i entitats que Subirà ha dit que “també participaran en la convocatòria catalana del 2020”. El director de l’Agència de Residus de Catalunya, Josep Maria Tost, també ha format part de la representació del Govern català a la delegació.

D’altra banda, la secretària de Medi Ambient i Sostenibilitat i la directora general de Qualitat Ambiental i Canvi Climàtic, Mercè Rius, es van reunir aquest mateix dijous amb la ministra de Medi Ambient, Canvi Climàtic i Territori del Govern escocès, Roseanna Cunningham, i van intercanviar impressions sobre la llei escocesa de canvi climàtic -aprovada el 2009- i que en aquests moments s’està modificant al Parlament. La reforma s’ha d’aprovar la primavera de l’any vinent “i estableix uns objectius encara més ambiciosos” va dir Subirà. La secretària va explicar que la ministra es va interessar “per la nostra llei i per com està evolucionant el seu recurs d’inconstitucionalitat, i també hem parlat de temes de territori, d’espais naturals, i d’economia circular”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa