MonPlaneta
Catalunya acollirà el Circular Economy Hotspot 2020
La secretària Subirà durant la seva intervenció a Brussel·les
La secretària Subirà durant la seva intervenció a Brussel·les | Departament de Territori i Sostenibilitat

!--akiadsense-->

La secretària de Medi Ambient i Sostenibilitat, Marta Subirà, ha presentat aquest dimecres a Brussel·les l’avanç del programa del Circular Economy Hotspot Catalonia 2020, durant la seva intervenció en la quarta edició d’aquest esdeveniment d’abast europeu que enguany té lloc del 18 al 20 de novembre a Bèlgica. La delegació catalana a Brussel·les està conformada per una quinzena de representants d’empreses, associacions empresarials, entitats, administració pública i centres de recerca. El Circular Economy Hotspot és el principal esdeveniment europeu organitzat amb l’objectiu de promoure l’economia circular entre els principals actors implicats en la producció de béns i serveis al continent. Representa un aparador per a difondre i compartir experiències d’èxit que funcionen arreu d’Europa al voltant d’aquest nou model econòmic, i, alhora, potenciar l’aplicació de sistemes i metodologies encaminades cap aquest canvi de model productiu.

A Catalunya, està previst que hi assisteixin prop de 400 representants d’empreses, i entitats públiques i privades de més d’una vintena de països, implicades amb la l’economia circular. A més de conferències magistrals, s’organitzaran de 8 a 10 itineraris amb visites guiades arreu de Catalunya per a conèixer sobre el terreny iniciatives innovadores d’economia circular que funcionen en diverses empreses o institucions, perquè serveixin com a exemple a replicar o a tenir en compte en el disseny d’estratègies futures. La temàtica dels itineraris serà diversa, i comprendrà sectors i àmbits com el tèxtil, la construcció, l’agroalimentació, la mobilitat, la química, el cicle de l’aigua, plàstics i els envasos i embalatges. L’última jornada es dedicarà a potenciar trobades bilaterals amb altres participants de l’Smart City Expo World Congress, aprofitant la celebració d’aquest esdeveniment a Barcelona en les mateixes dates. Entre els temes que s’abordaran, es troba el disseny circular, la circularització de materials, components i productes, la bioeconomia, la indústria 4.0, la innovació i recerca, i la circularitat inclusiva.

x

!--akiadsense-->

La Generalitat impulsa la transició cap a un model econòmic i social basat en la circularitat dels recursos i productes, per tal de potenciar la sostenibilitat necessària per afavorir la conservació del planeta. En aquest marc, la Generalitat ha desenvolupat múltiples polítiques relacionades amb l’economia circular com ara subvencions per a la implementació de projectes i estratègies d’economia circular, campanyes per reduir el malbaratament alimentari, el programa de compra pública verda, el premi d’ecodisseny, etc. Entre el 2017 i 2018, ha executat 47,6 milions en accions de l’eix 6 de sostenibilitat i economia circular del Pacte nacional per a la indústria. A Catalunya, hi ha comptabilitzades més de 390 empreses que ofereixen solucions per implementar l’economia circular. La majoria són pimes de menys de 250 treballadors (91%), i amb més de 10 anys de vida (83%) i concentrades a Barcelona (76%). Més de la meitat són exportadores.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa